Digiturk sözleşme kurallarına uymuyor
17/09/2010 tarihinde Digiturk Promosyonlu Aile paketine üye olmuştum ve bu ay taahhüt sürem dolmuş olmasına rağmen, sözleşmede yer alan 30 gün önceden fiyat deşikliğini aboneye bildirilmesi konusundaki hükme uyulmadığı ve tarafımca bir onay alınmadan üyeliğim uzatılmıştır.
Kaldı ki,üyelik iptal talebim olmuş,özel durumumu iletmiştim. Üyelik iptali için 03/11/2010 tarihinden önce işlem yapamadıklarını ilettiler. Bu durum sözleşmede yer aldığı için o süreyi bekleyeceğim. Fakat sıkıntılı olan durum,09/10/2010 saat 00:05 sularında müşteri temsilcisi S*** Bey ile yaptığım telefon görüşmesin de;Kasım 3 ünde aramamı söylediler. Kasım ayı için herhangi ücret ödemeyeceğimi, eski ödenmemiş faturam olmadı konusunda teyidleşilmiştir. Fakat iptal süresinin 2 aylık bir periyot olduğunu ve bununda yasal olduğunu ilettiler.
Benim imzaladığım, Sözleşmede böyle bir açıklama olmayıp Madde-5 Hükmü açık olup Abonenin yazılı olarak hizmet veren kuruma sözleşmenin feshi için 7 gün içinde müracaat etmesi şeklinde ifade etmiştir.Bir tüketici olarak yasal haklarımı bilmek isterim.
Cevap: Digiturk sözleşme kurallarına uymuyor
İptal talebinizi yazılı ve kanıtlanabilir hale getirin.
Mesela iadeli APS gibi.
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
İptal talebinizi yazılı ve kanıtlanabilir hale getirin.
Mesela iadeli APS gibi.
...
Bir dilekçe yazıp iadeli taahhütlü ilgili adrese göndereceğim,tşk ederim..
Bu işlemi iadeli APS yaparsanız 48 saatte ulaşmış olur.
Emin olun gereğini derhal yapacaklardır.
Bende bir sorunumu dile getirmek istiyorum. Sorunum Digiturk faturasının bir fatura ödeme merkezinde ödenip sistemde ödenmedi olarak gözükmesi bu konuda digiturku aradım ve faturanın yattığını sisteme işlenmediğini beyan ettim. Telefondaki müşteri temsilcisi fatura ödeme merkezinde ödenen faturanın ödeme merkezinde kontrolunu yatırılıp yatırılmadığına tekrar bakılmasını sistemde yatmadı gözüktüğünü durumun bu şekilde olduğunu iletti. Fatura ödeme merkezine gittim ve faturanın yatmış olduğunu söylediler. Muhtemelen geç sisteme düşüyordur deyip önemsemedim. Yaklaşık bir hafta sonra tekrar sisteme giriş yaptıgımda faturanın hala yatmamış ve 329 TL taahhüt bozma cezasının olduğunu gördüm. Digitürk yetkilileri ile yaptıgım görüşmede tekrar faturanın ödenmediğini ısrarla söylediler ve taahhüt cezasınıda ödemem gerektiğinii ifade ettiler. Yasal haklarımı kullanmak istiyorum. Mağdur edildiğimi düşünüyorum nasıl bir yol izlemem gerekir.. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum
Forumda, aynı soruyu ik ayrı yere yazmanın çok çirkin olduğu düşünülür.