Resmi Evrakta Tahrifat-Sahtecilik
Merhaba, bu yıl Mayıs ayı içerisinde memur ve uzman kadrolarında alım yapan bir kamu kurumunun personel alım ilanındaki uzman pozisyonu için iş talep formu doldurarak başvuruda bulundum.
Mülakata katılmaya hak kazanan kişilerin listesi internette yayınlanmadan kısa bir süre (yarım saat) evvel kurumun üst yetkilisi beni arayarak "seni memur pozisyonu için düzenlediğimiz mülakat listesine naklediyorum, bunu kazanırsan daha sonra da uzmanlığa yükselirsin" dedi. Ben de o dönemde işsiz ve muhtaç olmam nedeniyloe itiraz edemedim. (Memur ve uzman pozisyonları arasında yaklaşık 2500 tl maaş farkı var)
Memurluk pozisyonu için mülakata girdim ve kazandım, kurumda 3 ay kadar da görev yaptım ancak daha sonra işyerindeki inanılmaz baskılar, diğer personelin gözü önünde edilen hakaretler ve sebebini anlayamadığım yıldırma politikaları neticesinde istifa ettim.
Sormak istediğim şu ki; imzalı iş talep formumda uzman pozisyonunu seçmeme rağmen, diğer pozisyonda (memur) mülakata alınmam bir suç teşkil eder mi? Kurum yetkililerin işi kılıfına uydurmak için iş talep formumda oynama ve değişiklik yaptıklarını, işaretlediğim uzman kısmındaki işareti silip, memur pozisyonunun yanındaki kutucuğu işaretlediklerini ve başvurduğum puan türünü de memur pozisyonu için gereken puan türüyle değiştirdiklerini, daha sonra öğrendim. Sanırım imzam da silinmiş. Ayrıca olayların üzerinden 4-5 ay kadar geçti ama işyerinde uygulanan psikolojik baskı nedeniyle mobbing davası açabilir miyim?
Konu hakkındaki değerli görüşlerinizi paylaşırsanız müteşekkir olurum, kolay gelsin.
Cevap: Resmi Evrakta Tahrifat-Sahtecilik
Fikir beyan eden olmadığına göre sanırım konu biraz saçma geldi...
Bir gün içinde sizin gibi kaç konu açan olduğunu sayın, sorunuzu yanıtlayayım. İpucu: Evrakta sahtecilik için işlemin zarar verme yeteneğinin (ızrar kabiliyeti) olması lazım. Yapılan işlem lehe mi aleyhe mi?
Sayın litigation;
Izrar kabiliyetinden kastın tam olarak ne olduğunu bilmediğimden cevap veremiyorum, ama bu işlem sonucu oluşan durumda, şahsım açısından aleyhte bir durum meydana geldi.
o da şöyle ki, kurumda iki ayrı pozisyon için alım vardı, biri uzman, diğeri memur....
benim imzalı iş talep formu doldurarak başvurduğum pozisyon olan uzmanlığın aylık maaşı 4250 tl idi ve bu pozisyon için gerekli tüm şartları haiz idim. Lakin, kurumun yöneticisi, iş talep formumda oynama yaparak, beni aylık maaşı 1500 tl olan pozisyonda sınava aldı. Başvuru formunda "uzman" ı işaretlemişken, o kısmı silmiş ve "memur" pozisyonuna işaret koymuş.
Bu hususu da bana mülakattan 2 gün önce bildirdi, işsiz olduğum için bir şey diyemedim. "Form ne olacak, formdaki başvurum uzmanlığa göreydi" dedim. "Onu biz hallettik" dedi.
Daha sonra kurumda memur pozisyonunu kazanıp (kendisinin her türlü engellemelerine karşın mülakatta diğer üyeleri etkileyerek) 1 ay kadar çalıştım. Ama ne çalışmak, her türlü psikolojik şiddet, baskı. Henüz işe girdiğimin 1.haftasında bana "kendine iş bul" dedi. Ben de 1 ay kadar dayanabildim ve istifa ettim.
Şimdi de mümkünse bu yapılan usulsüz işlemle ilgili hukuki mücadele başlatmak istiyorum. Derdim öç almak değil katiyen , kurumda çalışan 3-4 kişi daha istifaya zorlanmış, ideolojik kadrolaşma yapılıyor ve kurum adeta babadan kalma çiftlik olarak yönetiliyor.