Evi basma girişimi ve mala zarar verme-hakaret-tehdit
5 bloktan oluşan küçük bir sitede, 5 katlı bir bloğun giriş katında oturuyoruz. Bana husumet güden bir kişi tarafından sabah 05:00 civarında, önce yatak odamın camları yumruklandı, apartmanın giriş kapısına çıktım, karşımdaki kişi aşırı alkollü ve saldırgan olduğu için kapıyı açmadım. Küfürlü sözler söyledi, apartmanın giriş kapısına bir kaç kez kafa attı, fiziksel zarar vermeye dayalı tehditler savurdu. 155 i aradım telefonumdan, polisi aradığımı görünce gitti. Açık olan mutfak penceresinden küfürlü ve tehditli sözlerini bağırarak söyledi. Tatmin olmamış olacak ki yatak odamın camına yumruk atmış ve cam tamamen kırılmış. Sabah karakola gidip şikayetimi aktardım. 5 saattir niye gelmedin deyip azarladılar :) polis gelip yeri gördü, camın kırık olduğuna dair yerinde tespit tutanağı hazırladı. Konunun savcılığa aktarılacağını belirtti. Olayın üzerinden 25 gün geçti. Avukat arkadaşıma danıştığımda, savcı takipsizlik kararı verip dosyayı kapatmıştır dedi.
1- hukuki olarak yapabileceğim var mı?
2- (YOKSA) evimin basıldığı ve camımın kırıldığı ile mi kalacağım?
3- (VARSA) izleyeceğim yöntem nedir? Dava ücreti tahmini?
Cevap: Evi basma girişimi ve mala zarar verme-hakaret-tehdit
25 gün kısa bir süredir, karakoldan soruşturma numarasını öğrenmeye çalışın ya da savcılık kalemine gidip ad soyad ile sorgulama yaptırıp şikayetinizin akibeti hakkında bilgi edinin derim.