Borçlu tarafından kısmen doldurulan tarihi açık senet
Ödeme günü Türklirası Kuruş no
--------------- ----------- --------- -------
İş bu emre muharrer senedim mukabilinde -------- tarihinde sayın Hakan Aslan veyahut emruhavale----
Yukarıda yazılı yalnız Yüzbin Türk lirası --- kuruş ödeyeceği --- bedeli ------- ahzolunmuştur.İş bu bono vadesinde ödenmediği takdirde müteakip bonolarında muacceliyet kesbedeceği ihtilaf vukuunda KADİKÖY Mahkemelerinin selahiyetini şimdiden kabul eylerim.
İsim/ ünvan Muzaffer Kaplan düzenlenme tarihi--/--/----
Adres:-------------------------------------------------
imza atıldı imza atıldı
yukarıda örneğini yazdığım senedin ---- bırakılan kısımlarını boş bırakarak diğer kısımları doldurulmuştur.Doldurulan kısımları borçlu kendi el yazısı ile doldurmuştur(El yazısı ile doldurulan kısımlar kırmızı renkle belirtilmiştir).Şimdi ben bu senedin boş kalan kısımlarını alacaklı olarak kendi el yazım ile doldurup icra takibi başlatmak istersem senette herhangi bir usulsüzlük olurmu.Yardım edenlere çok teşşekkür eder ALLAH RAZI OLSUN DERİM.
Cevap: Borçlu tarafından kısmen doldurulan tarihi açık senet
Not:burada kırmızı ile belirtilen elyazısı ile borçlu tarafından senede yazılan yazılar mavi tükenmez kalem ile yazılmıştır
Cevap: Borçlu tarafından kısmen doldurulan tarihi açık senet
12HD si 06.10.1986 29/9952 sayılı kararında ...bonodaki kanuni unsurlarda mevcut bu eksikliklerin sonradan ve bono tedavüle çıkarılırken tamamlanması mümkündür ,yazı ve tarihlerin aynı kalemle yazılmaması iptal sebebi sayılmaz,borçlu ancak anlaşmaya aykırı dolduruldugu iddiasında ise yazılı belge ile ispatlamalı (1)
(1)Kaçak N İÇTİHATLARLA BONO 2001 SH 67