Hakkımda açılan soruşturmaya karşı yapılan yasal olmayan uygulama
merhaba
bir gün mesai saatinin bitimine 15 dakika erken çıktım. ben çıktıktan sonra amirim aramış. beni bulamayınca resmi yazı yazmış ve hakkımda soruşturma açıldı. GİH memur kadrosundayım. kurumun bana verdiği görev icabi zaten hemen hemen hergün mesai sattinin başlamasına yarım saat kala geliyorum. bazende yine görevim icabi geç gidiyorum. hakkımda yazı yazan amirim bunu biliyor. bu konuda ne yapabilirim. birde asıl sormak istediğim konu, genelde kurumumda böyle bir uygulama olmamasına rağmen herhangi bir tebligat yapılmadan sadece bana özel imza kondu. bildiğim kadarıyla bu yasal değil. bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Cevap: hakkımda açılan soruşturmaya karşı yapılan yasal olmayan uygulama..
Konuyla parelel olarak bir soru daha sormak istiyorum.
Çalıştığım kurumun en üst makamına dilekçe yazarak görev yerimim değiştirilmesi talep edebilirmiyim? Bunun dayanağı nedir? Teşekkür ederim...
Cevap: Hakkımda açılan soruşturmaya karşı yapılan yasal olmayan uygulama..
Eğer size özel imza defteri açılmışssa; idari mahkemeye gidip bu işlemi iptal ettirin. Erken ayrılmayı alışkanlık edinmemiş bir memura sırf 15 dk. erken ayrıldı diye bir idarecinin soruşturma açması vicdana sığmıyor.
Eğer idarenin yanlızca size karşı hasmane tutum sergilediğini inanıyorsunuz bir üst amire şikayette bulunabilirsiniz; fakat buda pek çözüm olmayacaktır. Valilik insan hakları birimine başvurarak amirinizi bu uygulama nedeniyle (tek şahsınıza ait imza defteri ) şikayet edebilirsiniz. Ayrıca idareye dilekçe vererek bütün çalışanlar için imza defteri açılmasını istiyebilirsiniz. ( idare'nin size soruşturma açması için imza defterine gerek yok; tutanak tutarak da size soruşturma açabilir.) Eğer idare size karşı hasmane tutumunu sürdürürse Türkiye'de yavaş yavaş sayısı artmaya başlayan maddi-manevi tazminat istekli psikolojik taciz davasını asliye hukuk mahkemelerinde açabilirsiniz. En son aşama ise Savcılığa suç duyurusunda bulunmak.
Tekrar Merhaba
sormak istediğim önemli bir soru var. Bölge idare mahkemesine nasıl dava açabilirm. (bu konuyla ilgili) konuyla ilgili, örnek dosyalar varmıdır?
Alıntı:
vgolge rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar Merhaba
sormak istediğim önemli bir soru var. Bölge idare mahkemesine nasıl dava açabilirm. (bu konuyla ilgili) konuyla ilgili, örnek dosyalar varmıdır?
Davanızı görev yaptığınız yerdeki İdare Mahkemesi'nde açacaksınız.(Bölge İdare Mahkemesi'nde değil.) Aynı şekilde bende ceza almıştım. Konusu 12 dakika (16:28 ile 16:40 aralığında) görev yerinde bulunmadığım idi. Dava açtım tabiki.
Cevap: Hakkımda açılan soruşturmaya karşı yapılan yasal olmayan uygulama
Meşru bir özrünüz yoksa ceza alırsınız ve mahkemeye gitseniz de kazanmanız zor.Ancak bunun karşılığı çok açık;125-A/b... Şayet meşru bir özrünün yoksa ne ifade verin ne de savunma.Gıcık edin adamı.
Fazla mesainizin de her 8 saatine bir gün yıllık izin talep etme hakkınız var.Size yapılan farklı bir uygulama varsa bunu da belgelendirirek şikayetçi olabilirsiniz.Sizin de soruşturma açana soruşturma açılmasını istemek gibi bir hakkınız var.