iyi günler ağustos ayında arkadaşıma kredi kartimi vermiştim ve 12 ay taksitle ve kendine motor almişti.İlk 2 ayını ödedi fakat şimdi kalan taksitlerini ödemeyeceğini söyluyor.ve telefonlarıma çıkmıyor.hukuken yapacağim bir şey var mi?
Printable View
iyi günler ağustos ayında arkadaşıma kredi kartimi vermiştim ve 12 ay taksitle ve kendine motor almişti.İlk 2 ayını ödedi fakat şimdi kalan taksitlerini ödemeyeceğini söyluyor.ve telefonlarıma çıkmıyor.hukuken yapacağim bir şey var mi?
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.yapacagım birsey var mı.
Motor dediğiniz motorsiklet mi?
Motorsiklete plaka - ruhsat vs aldı mı? Kayıtlarda onun adı mı geçiyor?
Kredi kartını ve beraberinde şifresini kendi isteğinizle bir yakınınıza vermeniz cebenizdeki parayı çıkarıp vermenizden farksızdır.Şikayetçi olma hakkınız bulunmakla beraber isnat ettiğiniz suçlama karşısında şahıs yaptığı harcamayı kabul etse dahi herhangi bir hizmet veya borca istinaden kartı kullandığını söylediği an sonuç almak mümkün olmayacaktır.Durum hukuki değil ahlakidir.Böyle durumlarda kişiler belki hukuki açıdan ceza almazlar ancak insanların sevgi ve güvenini kaybederek toplumsal olarak cezalandırılmış olurlar.Geçmiş olsun.
O şahıs Motorsiklet aldıysa her şekilde hukuk davasıyla alacağını ispatlayabilirsin. Neticede alınmış bir motorsiklet var, motora resmi işlem yaptıysa el adama demezmi sen bunu nerden aldında plaka aldın :)
Şayet motora işlem yapmadıysa yine motorun fatura vb evrakla icra yoluyla da olsa motoru alabilirsin.
tabi işin ucunda Arkadaş dediğin kişi olunca bunları yapmak insani duyguları yaralıyor ama nedense o Arkadaş dediklerimiz bize kazık atarken hiç insancıl olmuyorlar:(
Ben şahsi fikrimi korumakla birlikte değerli üyemiz Hakkarili Arzuhalci'nin fikirlerini de dikkate almanızı tavsiye ediyorum.Sonuçta arkadaşınız hernekadar sizin güveninizi kaybetmiş olsa da borcu kabul etme ihtimali vardır.Geçmiş olsun.