Cevap: Fuzuli işga lmidir?
Evi kardeşinize ailesiyle birlikte oturmak üzere tahsis etmişsiniz. Kardeşiniz de evi terk etmiş pozisyonunda yani resmen bir boşanma veya ayrılık söz konusu değil. Dolayısıyla eşi evde aile hukukuna ilişkin esaslar çerçevesinde ikamet ediyor. Fuzuli işgalci konumunda değildir bana göre. Kardeşinizi çıkarmadan onu çıkaramazsınız kanaatimce.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Evi kardeşinize ailesiyle birlikte oturmak üzere tahsis etmişsiniz. Kardeşiniz de evi terk etmiş pozisyonunda yani resmen bir boşanma veya ayrılık söz konusu değil. Dolayısıyla eşi evde aile hukukuna ilişkin esaslar çerçevesinde ikamet ediyor. Fuzuli işgalci konumunda değildir bana göre. Kardeşinizi çıkarmadan onu çıkaramazsınız kanaatimce.
Engin Bey cevabınız için teşekkür ediyorum. Kardeşim ve ailem kişinin evden çıkarılması konusunda hemfikiriz. Söyleminizden anladığım kadarı ile kardeşimin ikametini kalıcı olarak değiştirmesi yeterli midir ? Yoksa illaki boşanma şartı mı aranacak kişiyi çıkartabilmek için. Yada fuzuli işgal kapsamına girmesi için kardeşim ev üzerindeki haktan devir ile feragat etmesi yeterli midir ? Birde kardeşimin, kız kardeşim olması hukuki bağlamda konuyu etkiler mi? Tekrar teşekkür ederim cevaplar için.
Kız kardeşinizse ikametgahı bulma kurma sorumluğu altında olmadığından hukuki bağlamda konuyu etkiler hatta değiştirebilir.
Bu durumda içerdeki şahıs fuzuli şagil sayılabilir. Kaymakamlık kararı ile değil de Sulh hukuk mahkemesine müracaat edebilirsiniz tahliye talebiyle.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kız kardeşinizse ikametgahı bulma kurma sorumluğu altında olmadığından hukuki bağlamda konuyu etkiler hatta değiştirebilir.
Bu durumda içerdeki şahıs fuzuli şagil sayılabilir. Kaymakamlık kararı ile değil de Sulh hukuk mahkemesine müracaat edebilirsiniz tahliye talebiyle.
Engin Bey cevaplarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır, çok yardımcı oldunuz. Tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar.