merhaba arkadaşlar..öncelikle herkesi selamlarım..benim sorunum şu;
--2005 haziran ayında iş yerinden kendi isteğimle ayrılıp yeni işyerime(şu anda çalışmakta olduğum) 1 temmuz 2005 itibari ile başladım.fakat ssk 2005/11 inci ayına kadar ödenmedi.ve 11 inci aydan itibarende 2007 nin 8. ayına kadar 15 gün olarak ödendi.çalışma saatim sabah 9 akşam 9 izin günü hafta içi 1 gün.hafta sonları çalısıyorduk.2007 nin 8.ayından bugune kadar normal 30 günlük ödeniyor.işe ilk girişten itibaren ödenmeyen ve 15 günlük ssk primlerim hakkında ne yapabilirim.
--iş yerinde sabah 9-akşam 9 olarak çalısıyorum diğer arkadaşlarda aynı şekilde.herhangi bir yemek saatimiz yok.izin günlerimiz hafta içi.bayramlarda resmi tatillerde çalışıyoruz.ben 5 sene oldu yıllık izin yapamadım..asgari geçim indirimi kanunu çıktı çıkalı daha hiç muhasebeden gelipte senin aylık şu kadar geçim indirimin var denmedi bize.
--kısacası 5 yılda canımızdan bezdirdiler bizi.geceleri 1 lere 2 lere kadar çalıştık mesai olarak hiç yansımadı.şimdi ben kendi haklarımı nasıl savunabiliriim söylermisiniz.çalıştığım yer bir esnaf dükkanı.(tic.ltd,sti olarak kayıtlı)