Haksızlık yapılmıyor mu boşanmalarda
sorum erkek veya kadin farketmez, yani bir adam evlenmeden önce calismis birseyler yapmis yani ev araba veya para birikimi sonra evleniyor ,evlenme 3 sene geciyor durum deyisiyor gecimsizlik bosanma sonra mahkeme adamin tum yarligina el koyuyor diyorki bunlarda karinada pay dusuyor bu normalmi bunlar evlenmden önceki valiklari nasil bir kanun ki bunlari yariyariya yapiyor,öylese burda evlenmeden önce mal varligi yapmis kisiye hakislik olmuyormu. bana cevap verirseniz sevinirim...
saygilarimla:alala
Cevap: Haksizlik yapilmiyor mu bosanmalarda
Alıntı:
tr34 rumuzlu üyeden alıntı
sorum erkek veya kadin farketmez, yani bir adam evlenmeden önce calismis birseyler yapmis yani ev araba veya para birikimi sonra evleniyor ,evlenme 3 sene geciyor durum deyisiyor gecimsizlik bosanma sonra mahkeme adamin tum yarligina el koyuyor diyorki bunlarda karinada pay dusuyor bu normalmi bunlar evlenmden önceki valiklari nasil bir kanun ki bunlari yariyariya yapiyor,öylese burda evlenmeden önce mal varligi yapmis kisiye hakislik olmuyormu. bana cevap verirseniz sevinirim...
saygilarimla:alala
Medeni kanunda düzenlenen mal rejimleri sistemine göre evlenmeden önceki malvarlıkları kişinin şahsına aittir. Mal rejimi sistemi evlilik birliği içindeki malları kapsar.
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Medeni kanunda düzenlenen mal rejimleri sistemine göre evlenmeden önceki malvarlıkları kişinin şahsına aittir. Mal rejimi sistemi evlilik birliği içindeki malları kapsar.
Sayın, "admin" ne aynen katılıyorum.
Evlilik birliği öncesi mal varlığınızı; Bunun evlilik öncesi olduğunu kanıtlarsanız hakim bu durumda öncesi/sonrası olarak mal varlığınızı ayırır ve ona göre karar verir.
Saygılar,
sayın tr34;
yazdıklarınız konusunda sizi anlıyorum arkadaşımda aynı durumda çünkü bekar iken çalışıp kazandığı parayı boşanmakta olduğu eşi sahiplendi.ben bir bayan olarak şunu anlamıyorum evlilikte elbette karşılıklı olarak haklar vardır korunmalıdır.ama olay öyle bir noktaya geliyor ki boşansamda bayanım kocam bana bakmak zorunda nasıl olsa nafaka alırım diye düşünülüyor.ve ekmek elden su gölden hayat devam ediyor.hem eşini mutlu etme helal kazancını ye sonra geçinemiyorum diye dava aç üstünede devlet sana para versin böyle bir şey adalet mi ? ne olursa olsun bekar iken ayakları üzerinde duran kadın boşanmış ise yine ayakları üzerinde durabilir ben nafaka almasın demiyorum ama hak eden alsın
Alıntı:
sevgi karabag rumuzlu üyeden alıntı
sayın tr34;
yazdıklarınız konusunda sizi anlıyorum arkadaşımda aynı durumda çünkü bekar iken çalışıp kazandığı parayı boşanmakta olduğu eşi sahiplendi.ben bir bayan olarak şunu anlamıyorum evlilikte elbette karşılıklı olarak haklar vardır korunmalıdır.ama olay öyle bir noktaya geliyor ki boşansamda bayanım kocam bana bakmak zorunda nasıl olsa nafaka alırım diye düşünülüyor.ve ekmek elden su gölden hayat devam ediyor.hem eşini mutlu etme helal kazancını ye sonra geçinemiyorum diye dava aç üstünede devlet sana para versin böyle bir şey adalet mi ? ne olursa olsun bekar iken ayakları üzerinde duran kadın boşanmış ise yine ayakları üzerinde durabilir ben nafaka almasın demiyorum ama hak eden alsın
Sayın, Sevgi Karabag
Keşke her bayan sizin gibi düşünse ne kadar güzel olur. İnanın o kadar güzel açıklamışsınız ki; Eklenecek birşey bile bulamıyorum. Bu düşüncenizi paylaştığınız için şahsım adına çok teşekkür ederim.
Saygılar,
Konuyu detaylı anlatabilirmisiniz merak ettim :alala
şunu anlamıyorum arkadaşlar ben insanlar yıllarını veriyor eşine okadar emeği geçiyor sonra da bütün mallar benim diyor kapı dışarı ediyor
bunu anlamıyorum hak diye birşey yok kul hakkı geçti olayı
Cevap: Haksızlık yapılmıyor mu boşanmalarda
peki 3 ylıllık emek nereye gidicek bu arada
ben sadece şuna inanıyorum artıkerkekler daha çok yapıyor bunu bütün malları benim hadi kapı dışarı
kadının yıllık emeği bile verilmiyor birde ortak ödenen borçlarda kalıyor kadına
ben şunu anlamıyorum insanlar şunu anlasa olay biter nekadar evli kalırsa kalsın bu az veya çok bu insanın bana şukadar emeği geçti ve kul hakkı var üzerimde
olay çözülmezmi