Senet Alacağımı Tahsil edemiyorum
Sayın Kanun Savunucuları,
2009 eylül ayında kiralamış olduğum evden ayrılırken almam gereken 1000$ depozitoyu ev sahibinden alamadım. Kendisinden senet istedim verdi.
Kasım2009 da ödenmediği için avukata verdim. Fakat her seferinde bana mahkemenin ertelendiğini söylüyor. Tutuklama kararı çıkaramadığını söylüyor vs. En son aradığımda ise dosyaya bakıp beni arayacağını söyledi.
Benim sorum, 1 sene sonra alacağıma ne kadar faiz getiri olmuştur ve ben bu senetimi başka bir avukata verebilirmiyim. Tutar ufak olduğu için ilgilenmiyor malesef.
Cevap: Senet Alacağımı Tahsil edemiyorum
Avukatınızın şu anda girdiği dava ne davası?
Sanırım,Varlıklarının takibi ile ilgili davaya gireceğini belirtmişti.
Bana temmuzda dava olduğunu söyledi, Temmuzda aradım Eylüle ertelendiğini söyledi, ekim de aradım tekrar ertelendiğini dosyaya bakıp bilgi vereceğini söylemişti hafta ortasında. Fakat yine aramadı.
Senedinize senelik %16 faiz isler. Senet için tutuklama çıkarılması kolay değildir. Bilgi vermeyen, aramayan önemsemeyen vekili değistirmek en doğru harekettir.
Sayın Oğuz size katılamıyorum. Öncelikle dolar alacağı için yıllık faizin %16 olmadığını biliyorum. Ancak tam oranı şu anda hatırlayamadım. Bilgi vermeyen vekili değiştirmek konusundaki genel ifadeniz doğru olsa da sanırım bu olayda geçerli değil. Anladığım kadarıyla bilgi veriliyor ancak hızlı sonuca ulaşılamadığından dolayı vatandaş serzenişte. Tutuklama kararından bahsedildiği için merak edip, ne davası olduğunu sormuşsam da halen birşey anlamış değilim. Acaba bir taahhüdü ihlal suçu mu var şeklinde düşünsem de gayrimenkul sahibi olması muhtemel kişide tapuya haciz varken neden ceza davası? konusu müphem geldi.
Bilgileri tam olarak vermediğim için özür dilerim,
Senet düzenleyeceğimiz dönemde Elektrik + Su ve Temizlik giderlerini düştükten sonra 1300 tl lik senet düzenledik.
Ev annesine ait ve bu yaz satıldığını öğrendim. Avukatıma da bilgisini verdim. Kendi oturduğu eve gittiğini haciz edilecek bişey bulamadığını söyledi. Yaz dönemi avukatım ile konuştuğumuzda artık ödeme ile ilgili iyi niyetin olmadığını söyledi( Artık nasıl bir harakette bulunacaktı bilemiyorum ) Bana anlatığına göre borçlu Şubat2010-Mart2010 dönemlerinde borcu ödeyeceğini belirtmiş fakat ödememiş.
Benim sıkıntım hızlı sonuçtan ziyade, paramın alınabilecek durumda olup olmadığı, icra*takip sonuçta bir kararın çıkarılması.Eğer benim alacağım 100.000 olsa idi daha farklı olacağını tahmin ediyorum ( Bu şekilde demek istemiyorum, fakat ilgisiz vekiller insanların güvenlerini zedelemiyor mu sizce ? )
Senedi TL zannedip cevap verdim neyse ki öyle. Davanın alacaklıdan mal kaçırmak aktifini azaltmak olduğunu sanıyorum. Bu davanın biraz zaman alması normaldir.
Davanın seyrinden zamanında haber vermeyen cevap bekleyen merak eden müvekkilini önemsemeyen vekile ben hak veremem. Meblağ ne olursa olsun güleryüzle müvekkile gereken zamanda bilgi vermek lazımdır, biz böyle gördük üstadlarımızdan.
Bugün aradım tekrar, Dava 3 kasımda dedi. Ne ile alakalı dava diye sorunca ;
Taahütü yerine getirmeme... ile alakalı bişeyler söyledi.
Tutuklama kararı aldırmaya çalışacağız dedi. Hayırlısı bakalım.
Bence avukatınız gayet güzel çalışmış birde onun açısından bakın derim.
Alıntı:
mrtydn rumuzlu üyeden alıntı
Bugün aradım tekrar, Dava 3 kasımda dedi. Ne ile alakalı dava diye sorunca ;
Taahütü yerine getirmeme... ile alakalı bişeyler söyledi.
Tutuklama kararı aldırmaya çalışacağız dedi. Hayırlısı bakalım.
ınsallah alaagınızı bıran once tahsıl edersınız yanlıs anlamayın ama tutuklama kararı cıkartmanız ımkıansız. senet ıcın tutuklama kararı cok onceden kalktı. ancak mal beyanında bulunup odeme taahhudu verırse ve tekrardan odeme gunu gelınce odemezse tutuklama kararı cıkarabılırsınız su an anladıgım kadarıyla sadece senet ıle tutuklama kararının cıkması ne yazıkkı mumkun degıl. bence tatlıya baglayarak anlasmaya bakın.
saygılar.