Mirastan payımı nasıl alabilirim
1 yıl önce Babamız vefat etti.
Kendisinden kalan ev ve arsalar, Annem ve kardeşlerim kendi aralarında paylaştırdılar veraset ilamında banada pay düşmesine rağmen vermek istemiyorlar. bende veraset ilamını alarak tapu müdürlüğüne baş vurdum kendi payımın verdilerini ödeyerek hakkıma düşen payın adıma tapulanmasını istedim.
Tapu müdürlüğü bunun için tüm varislerin gelmesi ve imza atması gerektiğini belirtiyor ama ben aileden ayrıyım ve bana hak vermiyeceklerini beyan ediyorlar nasıl bir prosedür izliyerek ailemi bu işe katmadan veya hakkım olanı yani bana kalan hakkı yasallaştırabilirim
Teşekkür ederim
Cevap: Mirastan payımı nasıl alabilirim.
Veraset ilamı ile tüm mirasçıların hakları oranında tescilini tek başınıza yapabilirsiniz. Ancak hissenizi tek başına kaydedemezsiniz.
Mirasçılar arasındaki mülkiyet iştirak halinde mülkiyettir çünkü. Hisselerin muayyen hale gelmesi, gelemiyorsa ortaklığın giderilmesi yolu ile yerlerin satılıp elde edilen paradan hissenize düşeni almanız Sulh hukuk mahkemesine dava yolu ile müracat ile olur.
Tapuya veraset ilamı vs evraklar ile gidip tüm hissedarların kaydedilmesini isterseniz bir sorun olmaz kanaatimce.
payınızı vermemezlik yapamazlar.bunun için veraset ilamı ile birlikte mahkemeye başvurarak malların taksimi davası açmanız lazım.şu durumda fiili taksimi diğer mirasçılar kendi aralarında yapmışlar ama sizin payınız ortada yok.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
cimenvar arkadaşım aynı durumun bir benzeri bendede var yardımcı olursanız sevinirim nasıl bir yol izlediniz
Zehra hanım
Geç cevap yazdığım için özürdilerim
Kısaca işler arap saçına dönmüş durumda, Tabi benim açımdan. Sayın Av.Engin Oğuz ve imsel nickli arkadaşımızın belittiği hususları göz önüne alarak 2. Sulh hukuk mahkemesi kalemine basvurdum. Böyle bir dava açmak istediğimi belirttim. Beni yazı işleri müdürüne yönlendirdiler . Yazı işleri müdürü böyle bir davanın sizin tarafınızdan açılması zor , avukatınıza vekalet verin kendisi ilgilensin dedi.
Görüştüğüm bir kaç avukat arasında en mukul olanı 5000 lira talep ederek ortalama harc giderler vs dava sonucuna kadar 40.000 liranız gider demesi idi. bende şaşırdım kaldım şuan kara kara düşünüyorum
Bazı avukatlar Hükmen Tescil davası acılacak diyor. Bazısıda malların taksimi davası acacağız diyorlar ama ben şuan için bunları karşılayabilecek durumda değilim. Kendim dilekcemi yazıp harcımı yatırıp başvurmak istiyorum ama nasıl yapabileceğimi şuan bilemiyorum arada kaldım.