HukukcuGenc.Com Blogumuz Yayına Girdi
Hukuk Öğrencilerinin eğitim dönemi boyunca işlerine yarayacaklarını düşündüğümüz ders özetlerini, makaleleri, hukuki kaynakları paylaşabileceğimiz hukuk blogumuz Hukukcu Genç yayına girdi.
www.hukukcugenc.com
Hukuki.Net öğrenci üyelerini blogumuza yazar olmaya davet ediyorum. Bunun için bana özel mesaj atmanız yeterli. Katkılarınızı bekliyorum.
Cevap: HukukcuGenc.Com Blogumuz Yayına Girdi
Genç hukukçular için bir blog hazırlamanız takdiri şayan bir durum. Tebrik eder, diğer arkadaşlarınızın katılımıyla hukukçu gençlerin neler yapabildiğini göstermenizi dilerim. Hukuki.net olarak destekçiniz olacağımızı da ayrıca bildiririm.
Paylı Malikin Ön Alım Hakkı
Paylı mülkiyete sahip bir gayrimenkulun her bir hissedarı diğer hissedarların hisseleri üzerinde ön alım hakkına (diğer bir ismiyle şufa hakkı) sahiptir. MK 732 Bu hak bizzat Medeni Kanun’dan kaynaklanmaktadır. Ön alım hakkı bir (kurucu) yenilik doğuran haktır. Hak sahibince ileri sürüldüğü anda hukuki sonucu meydana gelir. Konunun ayrıntıları için detaylar...
Merhabalar,
Hukukcugenc.com blogumuzun 7 Ekim 2010 tarihinde yayına girmesi üzerinden 1,5 ay gibi bir süre geçmiş. Bu sırada blogun açılmasına destek veren ve ilgilerini gösteren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İlk günden itibaren güzel dileklerinizi iletmeniz ve yazarlık başvurusunda bulunmanız da beni pek mutlu etti.
Bu süreç içerisinde ben hariç 6 arkadaşımız yazarlık başvurusu yaptı. Kendilerine sisteme giriş yapabilecekleri bilgiler gönderilerek sistemin işleyişi hakkında her konuda yardımcı olunacağı iletildi. Tüm yazar arkadaşlar yazı konusu ve zamanı açısından serbest bırakıldı. Şu ana kadar bu arkadaşların 5 tanesi hiç yazı yazmadı, 1 tanesi de sadece 1 yazı yazdı.
Yazın başında duyurusunu yaptığımız hukuk blogu projemizin iptal edildiğini, unutulduğunu, bir kenara bırakıldığınız zannetmeyiniz. Blogumuz tüm hızıyla yayına devam edecektir. Blogumuzda yazılan her yazı aynı gün içerisinde Google'daki sıralamalarda çok rahatça üst sıralara gelebilmektedir. Bunun kendimiz için bir avantaj olduğunu ve değerlendirmemiz gerektiğini bir kere daha hatırlatma ihtiyacı hissettim.
Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek:
1 Aralık 2010 tarihine kadar hiç bir yazı girmemiş olan yazmaz yazarlarımızın yazarlıkları iptal edilecektir. Her halükarda yazdığı yazı üzerinden 2 ay geçmiş ve yeni yazı eklememiş arkadaşlarımızın da yazarlıkları iptal edilecektir. Blogu güncel tutmak ve güncel tutabilecek arkadaşlarla devam edebilmek adına böyle bir formül düşündüm.
Katılımlarınızı beklemekteyim.
Teknik problemlerden dolayı bir süredir yayınına ara verilen hukukcugenc.com blogumuz bugün itibariyle tekrar yayına girmiştir. Bir önceki mesajda belirtilen 1 Aralık 2010 Tarihi 1 Ocak 2011'e ertelenmiştir ve yazarlarımızın siteye katkıları beklenmektedir.
Saygılar...
Güncelleme: Yukarıda belirtilen süreler içerisinde yazar arkadaşlardan herhangi bir yazı gelmemesi ve yeni yazarlık başvurusu da olmaması üzerine yazar alımı durdurulmuş ve mevcut yazarların üyelikleri de sona erdirilmiştir. 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren. Hukukcugenc.com blogu tek yazarlı olarka yayınına devam edecektir.
Blogu www.hukukcugenc.com adresindne takip edebileceğiniz gibi www.hukukcugenc.com/feed adresinden rss abonesi olarak da takip edebilirsiniz.