Yabancı uyruklu babadan nafaka istemi
Merhaba;
4 yıldır bir İspanyol vatandaşı ile evli olan bir Türk vatandaşıyım. Şiddetli geçimsizlik nedeni ile 2 yaşındaki (İspanyol vatandaşı) oğlumla birlikte Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım (2013 yılına kadar oturma iznim var). Baba İspanya (Mallorca)'da yaşıyor ve 300 euro işsizlik parası alıyor, aslında 700 euro kazandığı bir işi de var ama legal olarak çalışıyor görünmüyor. Sorum şu; Ben istemediğim sürece para göndermiyor, gönderse de çok az bir miktar oluyor. Kendisi dört odalı büyük bir evde yalnız oturuyor (550 euro kira veriyor). Geri dönmek istediğimi bildirdim ama hepimizin masrafını karşılayamayacağını söyleyerek dönmemizi istemiyor. (Benim çalışmam çocuğun okul yaşı olan 3 yaşına gelmeden mümkün olmuyor.) Türkiye sınırları içinde nasıl bir dava açmam gerekir, nafaka davası mı, boşanma davası mı, yoksa her ikisi de mi? Aslında ben İspanya'ya geri dönmek istediğim için boşanmak da istemiyorum.. Geri dönüp onunla aynı evde (o istemese de) oturma hakkım var mı? Teşekkürler...
Cevap: Yabancı uyruklu babadan nafaka istemi
Sorununuzun çözümü eşiniz İspanya da olması nedeniyle orda açılacak dava ile burdan daha kolay olur kanaatindeyim.