Komşu ile yaşanan anlaşmazlık sonucu olayın kötü yerlere gitmesi
Merhaba.
Alt katımda erkek öğrenciler yaşıyor ve geceleri çok fazla gürültü yapıyorlar. Sabah erken kalkıp işe gitmek için erken yatmak zorundayız mesela 22.00 civarı. Nişanlım uyuyamamaktan şikayetçi. Aynı durumdan şikayetçi olan bizim bir üst katımız ve gürültü yapanların yan komşusu da var. (Belirtmem gerekir ki nişanlım evde tek başına kalıyor yani ben olmadan bayan başına korumasız ve 3 erkeğin oturduğu eve gece gidip sessiz olun diye söyleme gibi bir durumu yok.) Ben 2 defa gittim. İlkinde söyledim tamam dediler, ikincisinde kapıyı açmadılar. Bir gece nişanlım ve üst komşu birbirinden habersiz hemen hemen aynı anda polisi aramışlar ve polis gelmiş. Sağolsun polis beyler yapmaması gerekirken bu öğrencilere, sizi üst kattan şikayet ediyorlar diye söylemiş ve yine polisler bir yüzleştirme yapmış. Kız başına o kadar adamın arasında dururken, öğrencilerden birisi hem de polisin yanında tehdit etmiş seni döverim diye. Polisin verdiği cevap ise kızım bunlar seni döver olmuş. Ayrıca hiç böyle bir durum yok iken esas onlar bir sürü misafir alıyorlar evlerine, gürültü yapıyorlar ve bu kızın erkek arkadaşı hiç gelmedi bizi uyarmaya diye sözlü saldırıda bulunmuş. Tabi bu konuşmaların hepsi ulu orta yapılıyor. (Adamların nasıl bir tip olduklarını en iyi şu yolla anlatabilirim, (iyi ki şu an havalar soğudu) yaz günlerinde slip kilotlarıyla balkonda oturan adamlar bunlar)
Sadede gelirsek bu durumda;
1) Şikayetimizi diğer forumlarda yazdığı gibi savcılığa yapacağız galiba.
2) Esas sorun şu ki nişanlımın veya apartman sakinlerinin başına bir iş gelmemesi için (örnek olarak fiziksel şiddet çünkü daha önce polisin karşısında tehdit etmişler) ne gibi bir yola başvurmamız gerekir?
Not: Polisler gürültü ölçen cihazla gelip desibel ölçümü yapsınlar deniyor bir çok yerde ancak polis arabasını gördükleri zaman sesi anında kısıp bir sükunet içine girebilirler. Pek de uygulamada olanaklı birşey olduğunu düşünmüyorum.
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Cevap: Komşu ile yaşanan anlaşmazlık sonucu olayın kötü yerlere gitmesi
Gürültünün tekrarı durumunda bir önceki yöntemi yeniden denemek durumundasınız. Tehdit veya hakaret durumunda ise bulunduğunuz yerdeki savcılığa başvuracaksınız.