2 aylık ücretimizi ödemeyen otele ne yapabiliriz?
Sheraton İstanbul Maslak tarafından satın alınan Türkbükünde bir otelde çalıştım akabinde bütün ücretlerimiz ve sigortalarımız merkezden maslakdan halledildi garanti bankası hesap numaraları açıldı ve paralar hesaplarımıza yatırıldı fakat son 2 ay ucret alamadık ve sezon sonu dıye otel kapatıldı ve ucretlerınız yatırılcak dendı.
Aradan 1 ay gectı ve hala ucretlerımızı alamadık bu durumda benım ne gıbı bır ıslem yapmam gerekıyor.Öncelikle onlarla ıletısıme gecmeyı denedım fakat bır turlu ne hıkmetse muhasebeden bırını denk getıremıorum yada yok dedirtiyorlar
Biz departman olarak 12 kısıydık belirli 5 kişiye aynı pozisyonda çalısan arkadaslarımıza verılmıs 7 kişi alamadık tam bir fıyasko ağlamayan vermiyorlar hesabı bende AĞLAMAMAYI secerek degerlı hukukcularımızdan bu konuda değerli fikirlerini beklıyorum
Saygılarımı Sunarım
Serhat Şahin
Cevap: Bir konuda değerli önerilerinize ihtiyacım var?
Belirteceğiniz hesaba derhal ödenmesi için noterden ihtarname yollayıp, ısrar ederlerse icraya verebilirsiniz.
İcra takibine itiraz ederlerse iş mahkemesinde dava açabilirsiniz. Ayrıca çalışma bölge müdürlüğüne de şikayet edebilirsiniz.
Sayın Engin Bey ,
Çok teşşekür ederim verdiğiniz bu bilgi için
Saolun
iş kanunu 24-II/e maddesince dava acabilirsiniz
Dava açrsanız uzadıkça uzar bence iletişim kurmayı deneyin muhasebe olmazsa bi üst departmana başvurun tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır bende buna benzer bi otelle sıkıntı yaşadım ama karşılıklı iletişimle çözüme kavuştu olay