Güvenlik Şirketi Kayıt Senetleri
Merhabalar, Ben 3 ay önce bir güvenlik şirketine kayıt olmaya gittim. bana sözleşme ve senet imzalattılar. Ama ben hiçbir şekilde kursa gitmedim. yakınından bile geçmedim. Bugün kurs sahibi yanıma gelerek güvenlik sınavına girmen için son bir hakkın kaldı. veya senden avukat aracılığıyla icra yoluyla parayı alcaz dedi. Bunu yapabilirler mi, çünkü ben hiç mal veya hizmet almadım.
Cevap: Güvenlik Şirketi Kayıt Senetleri
ayrıca şu anda güvenlik kursuna tekrardan gittim. Aramızdaki sözleşmenin fotokopisini istedim. Veremeyiz dediler. Benim o sözleşmeyi görme yetkim yokmuş. Böyle bişey olabilir mi?
Evet alırlar. Kayıt yaptırmışsın. Sınıfta senin için bir sandalye boş bekletmişlerdir. Ancak imzaladığın sözleşmeyi iyi okuman gerek. Genelde kurs sözleşmelerinde eğer hiç kursa gelinmez ve bu durum kursa bildirilirse ücretin sadece % 30 ödenir diye hükümler vardır. Siz hiç bir bildirim yapmadı iseniz haksızsınız ancak onlarda sizi hiç aramadılarsa milli eğitime gidip şikayet edebilirsiniz.
cevapladığınız için teşekkür ederim. Ben işim gereği kayıttan 2 gün sonra şehir dışına gittim telefonla irtibata geçtiğimizde şehir dışında olduğum için gelemeyeceğimi bildirdim. Az önce tekrar yanlarına gidip sözleşmemin fotokopisini istedim veremeyiz dediler. Peki sözleşme de %30 ibaresi yoksa ben tamamını mı ödeyeceğim?