Askerliğimi aşağıdaki durumda tecil edebilir miyim?
Benim şu anda hiçbir yasal yolla tecil hakkım kalmadı.Annem yabancı vatandaş ve aileme bakan tek kişi ben olduğumdan hatta annenim Türkiye'de kalabilmesi için ikametini ben aldığımdan dolayı askerliğimi tecil edebilir miyim?
Çünkü gerçekten aradan çıkartmak için 2003 senesinde de gitmeye çalıştım fakat şartlar imkan vermedi.Annem 81 senesinden beri ikametle yaşamakta, vatandaşlığada boşanmadan sonra başvurup ne yazık ki alamamıştır.
Cevap: Askerliğimi aşağıdaki durumda tecil edebilir miyim?
Merhaba,
Belirtmiş olduğunuz konuda zannediyorum ki tecil hakkınız malesef yok. Askerlik özel işleriniz ile tecil edilecek birim değil. Sonuçta siz türk vatandaşı olarak askerlik döneminiz geldi ise askere alınacaksınız. Ayrıca annenizin durumu sizin ikahmet almanız ile askerde olun olmayın devam eder. Eğer devam etmese bile bunu TSK düşünmez. Bunu düşünerek tecil etmez. Bu gibi duruma benzer arkadaşım vardı ve tecil etmek istedi edemedi. Daha sonra mecburen yapmak zorunda kaldı.
Fakat şu şekilde bir yol olabilir en kötü ihtimal. Eğer belli bir süre sonra askere gitmek sizin için iyi olacaksa; Askerlik şubesine gitmeyip yoklama yaptırmayın. Belli bir süre işinizi çözene kadar yoklama kaçağı durumuna düşersiniz. Örneğin; 1 yıl gibi. Daha sonra gidip yoklamanıza askere alınırsınız. Yoklama kaçağına düştüğünüz içinde ufak bir şekilde para cezası alırsınız. Askerden gelincede ödersiniz. Bu para cezaları çok ufak şekilde oluyor. Bilgilerinize!...
Sonuçta bu bir çözüm değil ama dediklerinizden tecil edilse 1 sene sonra gitseniz işimi görür gibi anladığım için yazdım.
Hayırlısı olsun diyelim.
Saygılar,