Merhaba,
2009 Yılında otomatik ödeme talebi ile ödenmekte olduğunu düşündüğüm bir ADSL internet aboneliğim mevcuttu. Ancak bu yıl eylül ayında cep telefonuma gelen bir mesaj ile bu aboneliğin ödenmemiş olduğunu öğrendim ve bu sebeple hakkımda icra takibi başlatılmış olan bir dosya mevcut. Mesajı icra takibin başlatan avukatlık bürosu göndermiş. Kendileri ile bağlantıya geçtim, faizleri ve avukatlık masrafları ile birlikte ödemem gereken miktarı bildirdiler. Ödemeyi geçen hafta yaptım ve avukatlık bürosu tarafıma ödemenin yapılmış olduğuna dair bir ibraname gönderdi. Bu konuyla ilgili öğrenmak istediğim birkaç nokta var, yardımcı olabilirseniz sevinirim:
1) Avukatlık bürosu, ödemeyi yaptığım için ek bir işlem yapmama gerek olmadığını, kendilerinin bu bilgiyi mahkemeye iletip dosyayı düşürecekleri şeklinde bir bilgi verdi. Benim yapmam gereken başka bir işlem var mıdır?
2) Internet üzerinden dava dosyalarının takip edilebildiğini öğrenip bu gün dosyayı kontrol ettim. Dosya 31.08.2010 tarihinde açılmış ve açıklama olarak "Dosya yeni açılmıştır." şeklinde bir bilgi mevcut. Acaba benim ödemeyi yaptığıma dair bilgi dosyaya ne zaman girer? Benim İcra Dairesini arayıp bunu kontrol etmem mi gerekir?
3) Kredi kartı borçları gibi sebeplerle dava açıldığında, dava açılan şahıs hakkında Merkez Bankası ve bankalar kara liste adı verilen (negatif risk sahibi kişi) bir listeye kayıt eklendiğini ve bu durumun bankalar nezdinde kredi kullanımınızı engelleyebileceğini duymuştum. Bana açılan bu dava bu listeye girmeme sebep olur mu (dava sebebi kredi kartı olmasa bile, veya dava bir hüküme bağlanmadan ödeme yapılmış ise)?
Teşekkür ederim
Saygılarımla