Cevap: Şizofreni ve askerlik
sizofren hastaligi ile askerlik yapilmasi cok zor dur cünkü sizofreni hastasina kesinikle ,kesinlikle diyorum 100 de 100 eminim eline silah verilmes nöbet verilmes geri hizmete verilmez ,niye cünkü sizofren hastalari hallos görebilir ,ve kimseye güven duymazlar, birkere sen askerligini bu hastalikla zor yaparsin ,ve cok zorluklar yasarsin,sen 2008 de c rapaoru aldigin icin, senin yerinde olsam hastaliginin sizofrene dönüstügünü anlatirdim
ve elinde sizofreni hastasi olduguna dahil raporlarinda varmis tedavide oluyormusun,bunlari askeri hastanesinede gösterdigin zaman zaten 2008 de pisikotik bozukluk yani normal depresyon dan c raparu aldigin icin,ve 2011 deyis sizofrene dönüstügü icin bu hastaligin kronik oldugunu kanitlamis olacaksin ,yani bu sefer tamamen askerlikden muaf olabilirsin,cünkü sizofren askerlikden muaftir ve normal depresyonla kiyaslanamas
senin yerinde olsam bu sene hemen subeye gidip askeri hastanesine sevkimi isterdim,sizofren demek zaten kronik hastalik demek ,normal depresyonu atlatamayanlar ,sizofrene dönüsebilir ,seninkide öyle olmus ,allah sana kolaylik versin ,cünkü benim kardesim sizofren hastasi ,ve bizi o lüzümsüs sorulariylala bizi biktiriyor ama tabiki biz beli etmiyorus biktigimizi ,cünkü kafasini en kücük seye takiyor ve bana anneme babama hep soru soruyor böyle olursa neyapcam söyle olursa neyapcam diye ve su siralar ölümüden hep soru soruyor ve bizi korkutuyor ,biz tabiki hep ona destek veriyorus ve hep dinliyorus ,aile destegi bu hastalikda cok önemli ,doktoru dedi sakin sordugu sorulari terslemeyin ,dinlemisgibi yapin ve olumlu cevap verin demisti,