Tur Şirketi için Yaptığım İtiraz Tüketici Hakem Heyetince Haklı Bulundu, Lehime Karar Çıktı, Şimdi Ne Yapmalıyım?
Bir tur şirketi ile tatile gittik; fakat vadedilen hizmetleri alamadık.Öyle ki gittiğimiz otelin ruhsatı bile yokmuş.
Tüketici hakem heyetine elimizdeki belgelerle başvurumuzu yaptık. Heyetin kararı lehimize çıktı.
Toplam ödenen ve talep ettiğimiz meblağ 804 TL.
Tüketici hakem heyetinin kararı ile paramızı iade alabilir miyiz? 15 gün itiraz hakkı süresinin dolmasını mı beklemeliyiz? Tam olarak ne demek olduğunu bilmiyorum fakat ;belli bir meblağın altında olduğu için ilamlı icraya başvurulabiliyormuş, ilamlı icra ne demektir ? Bu karar delil niteliğinde midir? Ne yapmalıyım? Karşı taraf itiraz ederse dava açılıyormuş, bu davada masrafları ben mi ödeyeceğim? Dava masrafları ortalama ne kadar tutar? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Yardımcı Olanlara Teşekkürler...
Cevap: Tur Şirketi için Yaptığım İtiraz Tüketici Hakem Heyetince Haklı Bulundu, Lehime Karar Çıktı, Şimdi Ne Yapmalıyım?
Evet yapıcağınız şey icra'ya vermektir.
İtiraz süresi dolduktan sonra, karar kesinleşir,
TSHH bu sınırı altındaki kararları mahkeme kararı niteliğindedir.
İtiraz olursa,dava açılır ortlama en az 3-6 ay sürer,mahkeme masraflarını genelde davayı kaybeden öder,dava masrafaları ufak meblağlı bir para zaten önemli olan vekalet ücretidir.
Sadede gelirsek,ruhsatı bile olmayan bir ticari yerin, karara itiraz edip, olayı mahkemeye taşıması sadece onlar için kaçınılmaz sonuçu geciktirecektir.Ben pek itiraz edip boşuna uğraşıcaklarını sanmıyorum elinizde zaten TSHH kararıda varken üstelik...