Kontrat süresi bitmeden tahliye

5 HAZİRAN 2005 TARİHİNDE BİR YILLIK KİRA KONTRATI YAPARAK DAİREMİ KİRAYA VERDİM. DAİREM KALORİFERLİDİR ANCAK KİRACIM KONTRATIN BİTİMİNE ALTI AY KALA EVİ TAHLİYE ETTİ HABER VERMEDEN ÇIKTI İLERİYE YÖNELİK HAK İDDİA EDEBİLİRMİYİM MEVSİM KIŞ OLMASI DOLAYISIYLA KİRACI BULAMIYORUM BU NEDENLE APARTMAN YÖNETİMİNE YAKIT ÖDEMEM GEREKİYOR VE ALACAĞIM ALTI AYLIK KİRA İLE BERABER İKİ MİLYAR MADDİ KAYBIM OLUYOR. NE YAPMAM GEREKİR? TEŞEKKÜRLER.

Re: Kontrat süresi bitmeden tahliye

Bu konuda yeni yasalarda bir değişiklik var mıdır ?

6570 sayılı kanun hükümlerinin çoğu Türk Borçlar Kanun Tasarısı içine alınmıştır. Tasarı halinde olduğu için değişiklikler henüz belli değildir.

benimde benzer bir sorum var yanıtlarsanız sevinirim
benim erzurumdan öğretmen arkadaşım kontrat yapmadan eve çıkmış dört ay boyunca kirayı elden ödemiş 
lakin erzurum gibi soğuk memlekette üstüne üstlük 5.kattaki ev yeterince ısınmayınca ocak ayının 15.inde  aynı apartmanın 1 katındaki daire taşınmışlar ve 5.katın ev sahibine evi tahliye ettiklerini bildirmişler ocak ayın kirasınıda postane aracılığla ev sahibine ödemişler.
ev sahibi yakıt paraları ile geri kalan kiraları istiyormuş.
sorum şunlar;
- yazılı sözleşme yapılmayan kiralamalarda böyle bir hak iddia edilebilirmi 
- iddia edilirse evin soğuk olması haklı tahliye sebebi sayılırmı (evin soğuk olması arkadaşımın sürekli hastalanmasına ve öğretmen olması nedeniyle işini aksatmasına neden olmuştur)
şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Sayın KEMAL TAHİR, sözleşmenin yazılı olması şart olmayıp şifahende kontrat yapılabilir, bu durumda ispat durumu sözkonusudur.şahitlede ispat edilebilir.Evin soğuk olmasının evsahibine ihtar çekilerek bu durumun giderilmesi istenebilirdi, ihtar çekilmemişse kiracı  kontratta aksi bir madde yoksa boş kalan süreleri ödemek durumunda kalacaktır.

verdiğniz bilgi için çok teşekkür ederim

Alıntı:

Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı

Gayrimenkullerin Kiralanması Hakkındaki Kanun'da konu hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Kiracı, kiralanandan 15 gün önce kiralayana ihtar çekmek kaydıyla çıkabilir. Eğer aranızda cezai şart kararlaştırmadıysanız, kiracının kiralayanı tahliye etmesi ile doğrudan bir alacak doğmaz.

Sayın Emrah YAVUZCAN'ın açıklamasına küçük bir ekleme yapmak istiyorum. kiracının, kiralanandan tazminat ödemeden çıkabilmesi için kira sözleşmesinin bitmesinden en az 15 gün önce ihtar çekerek evi boşaltabilir. 
    6570/m.11 
	Alıntı:

Kiracı kira müddetinin bitmesinden en az on beş gün evvel mecuru tahliye edeceğini yazı ile bildirmediği takdire sözleşme aynı şartlarla bir yıl uzatılmış sayılır.

Sözleşme hükümlerine aykırı davranarak kiralayanı mağdur eden kiracı hakkında, uğramış olduğunuz zarar oranında tazminat davası açabilirsiniz.Saygılarımla...