-
Ne ceza alırım
Merhaba
geçen gece park yüzünden biriyle kavga ettim kavga ettiğim kişiyi kalçasından 2 kere bıçak gibi bir aletle vurdum sonra yakalamaya çalışan adamla olan boğuşma sırasında onunda eli hafif şekilde kesildi eli kesilen adam şikayetçi olmadı ama diğer adam şikayetçi oldu ancak olayda arabama saldırı oldu beni kalabalık grup linç etmeye çalıştı bunlar için tutanak tutuldu fln böyle bir durumda kaç yılla yargılanırım suçlu bulunsam bile alacağım ceza ne olur tahminen
not:daha önce hiçbir suç işlemedim sicilim temiz evliyim sabit adresliyim tutuksuz yargılanıyorum
-
Cevap: Ne ceza alırım
darp raporum var aracın hasar tutanağı var ve polislerin olay gecesi linçden kurtardıklarını belirten raporu var elimde bu durumda ne ile yargılanırım
-
Silahla adam yaralama ve kavgadan yargılanabilirsiniz. Müdafi tutar kendinizi iyi savunursanız lehinize durumlar ile bir miktar htecil edilebilir hafif hapis ve-veya para cezası alabilirsiniz.
-
kaç yılla yargılanırım bildiğim kadarıyla 2yıldan az oluyor ondada yatırmıyorlar paraya çevriliyor diye duydum doğrumudur karşı tarafsda ceza alırmı sonuçta darp raporum ve tutanaklar var
-
Kaç yılla yargılanacağınız yargının takdiridir. Şikayetçi olduysanız onlar da ceza alırlar.
-
Kendinizi iyi savunmaya bakın çünkü olayda sizde darp edilmişsiniz ve bir nevi kendinizi korumanız söz konusu anlattığınız gibiyse.Önemli bir nokta var, şahsı yaraladığınız alet salt saldırı silahı olarak yanınızda bulundurduğunuz bir alet mi(ki bu ayrıca6136 sayılı kanuna muhalefet demektir) yoksa o kargaşa sırasında can havliyle oradan elinize geçirdiğiniz bir cam yada metal parçası mı, işte bu sorunun cevabı sizin ve mahkeme için önemli.Eğer kendinzi iyi müdafa ederseniz hükmün açıklanması geri bırakılabilir yada ceza ertelenebilir.Avukat yardımı alın derim.Geçmiş olsun.
-
87. maddenin 3. fıkrasında düzenlenen hal, eski kanunumuzda bulunmamaktadır. Buna göre, kasten yaralamanın vücutta kemik kırılmasına neden olması durumunda, kırığın etkisine göre hakim 1 yıl ile 6 yıl arasında bir ceza tayin edecektir. sizin darp edilmeniz linç girişimine uğramanız hakimin size yaralama suçundan dolayı vericeği cezaı bağlamaz ama şöyle olsaydı siz yaralama yapmadan önce linç edilmek istenseydiniz ozaman mevsi mudaafa olurdu cezan yarı yarıya düşerdi