-
Emlak Vergileri
Merhaba
Enteresan bir konu ile karşı karşıyayım.
Bir arsam var ve arsam da agustos ayı itibari ile yeni değerlendirme yapılmış (yani ben ilk taksidi ödedikten sonra ) 93.50 x2 olan yıllık vergi 670 x2 ye çıkmış ve şimdi benden hem eksik kalan bakiye + faiz istenmektedir.Faiz için itiraz etmek istiyorum mantıklı mıdır? Çünkü ilk ödeme yapılırken bu tarafıma bildirilmedi ve bende ödememi yaptım sonradan bu böyle oldu bir de faiz deme hakları var mıdır ?
Soru 2:Bu kadar fahiş bir artışa itiraz etmenin bir yolu var mıdır ? yani rayiç değer 22 TL köy arazisinden 150 TL villa arazisine geçerken bu kadar artış normal midir ?
Soru 3: İmarlı arazi ile üzerinde ev kurulu aynı yerdeki arazinin vergilendirmeleri nasıl olmakta ? Arsa m2 si 150 iken ev olunca m2si 300 felan mı oluyor ?
Soru 4:Arsamın çevresine imara göre yol var ama belediye bunu hiç açmadı bu durumda açmasını da bu durumda bu kadar vergi verince isteme hakkım oluyor sanırım doğru mudur ?
Türkiye'deki bu kadar sert emlak vergi fiyatlandırma geçişlerinin olmasını gerçekten fırsatçılık olarak görüyorum ve bunun emsali bir sonuçlanmış dava var ise açıkçası dava açmayı bile düşünüyorum
Teşekkürler
-
Cevap: Emlak Vergileri
Soru 4 için aydınlatıcı bir yazı
http://www.gazeteparc.com/h44156-vat...debilecek.html
Muhtarlara kalmış, yani işimiz Allah'a kalmış.İtiraz süresi çoktan geçmiş...muhtarın da kılını kıpıdarttığını sanmıyorum.
4 yıl bu rakamlar ile birlikteyiz sanırım 4 yıl boyunca artış yok