Haklı azile maruz kalan avukat
A,B,C sıfat yoksunluğundan kaybedilen bir davanın ertesi günü,
ortak olarak bir avukat tayin ediyor.Ancak A kişisi 1,5ay sonra vefat ediyor.
Mirasçıları 4 kişide aynı avukatı vekil tayin ediyor.
Avukat eski kaybedilen Tapu iptal davası kesinleşmeden bir gün önce yeni davayı tazeliyor.Ecrimisil davasıda intifadan men koşulu tabii semere yönünden incelenmediğinden kısmi kabul kısmi red görüyor.Avukat tabii semere yönünden defalarca uyarıldğı halde
bu konuda delillerde olduğu halde davayı önemsememiştir.
Avukatla A kişisinin bir çocuğunun ve B ve C kişisinin bir sözleşmesi var.A kişisinin sözleşmeye sahip çocuğu avukatın tüm hata ve yalanlarını ispatlar ve B,C kişisi ile beraber ve A kişisinin mirsçılarıda olmak üzere avukata haklı azilname çekerler.Hata ve yanlışlarını maddeler halinde sıralarlar.İki gün içinde de yeni avukat tutarlar.Yeni avukat tuttuktan hemen 2gün sonra eski avukat azilnameyi aldığından B ve C kişisini yanına çağırır ve A kişisinin olayları bilen çocuğu hakkında o günkü mümessil tayini davasında tutanak
tutturur'' B ve C kişisi sözüm ona azilname çektiklerini bilmiyorlarmış,A kişisinin çocuğu onlara bunu bilmeden yaptırmış''...Mahkeme huzurunda yalan söylerler.
Yeni avukat gireceği davaların dosyalarını incelemeye gittiğinde tutanağı görür ve A kişisinin çocuğuna haber verir B ve C kişisini de yanına çağırır.B ve C kişisi bi bunu yapmadık hakim kağıt hazırladı avukatta bizi içeri çağırdı derler.(olaya şahiit olan birde tanığım mevcut,tesadüfen adliye bulunduğu sırada)Ancak A kişisinin çocuğu kendisine tuzak kurulduğunda ısrar etmektedir.
Yeni avukat 1 hafta sonra onlara ifadelerini düzeltirip dosya içine koyulmasını sağlar.''Biz eski avukatımızı bilerek haklı azlettik,mahkemede konuşulanları anlayamadık kendisi avukatımız değildir.Artık davalarımızza yeni avukatımıı girecektir''.
Ancak bundan 1gün sonrada B ve C kişisi eski avukata vekalet verir ve bundan kimseye bahsetmezler.
Olay şimdi ortaya çıktı azilden sonra tutulan avukat ta şu anda zor duruma düşürülmüş oldu.
Azilname çekilen avukat ise sürekli hatalardan kurtulmak isterken hem B ve C kişisine yalan beyan verdirmiş oldu hemde düzeltilen beyandan henüz haberi yok.
Konuyu fikirlerinize açmak istedim,olay kendi başımdan geçti ve peşini bırakmaya niyetim yok.Ben A kişisinin çocuklarından biriyim B ve C kişileri ise birinci derece akrabam.