Kredi karti kur donusumu - haksiz kazanc
Merhaba,
Sanal kredi kartim ile internet uzerinden bir alisveris yaptim. Odeme kuru olarak Turk Lirasi sectim ve odememi yaptim, faturayi ve odeme belgesini aldim. Fakat banka kayitlarini kontrol ettigimde, hesabimdan fazla para cekildigini gordum. Hemen banka ile iletisime gectim ama banka alisveris miktarinin dolar karsiligini bana soyleyerek, bunun Turk Lirasi karsiligini tahsil ettigini belirtti. Ben alisverisimi israrla TL kurunda yaptigimi ve elimde belgem oldugunu belirtince bankanin yaptigi kurnazlik ortaya cikti. Banka, alisveris yurtdisindaki bir sistemden yapildigi icin, kur bilgisine bakmadan dogrudan dolara ceviriyor ve daha sonra bu dolari da Turk Lirasina ceviriyor. Yani ben Turk Lirasi ile alisveris yapmis olmama ragmen, once dolara cevrim kur farki, sonra onu geri Turk Lirasina cevirim kur farki ve %2 ye kadar komisyon ucreti yiyorum. Banka, fazla alinan tutari iade etmemek icin her turlu yolu deniyor. Fakat gordugunuz uzere, bankanin bu aldigi fark acik bir sekilde haksiz kazanc. Ve eminim bu yolla banka tarafindan "dolandirilmis" bircok kisi var ve yine eminimki bircogu bunun farkinda bile degil. Bu durumda ilgili banka hakkinda haksiz kazanc elde etmekten suc duyurusunda bulunmak mumkun mu? Mumkunse nereye, nasil bir yolla yapmak gerekiyor?
Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim,
Iyi calismalar
Omer Celik
Cevap: Kredi karti kur donusumu - haksiz kazanc
Bu durum hesabınız TL hesabı olduğundan kaynaklanıyor sanırım.
Cevap: Kredi karti kur donusumu - haksiz kazanc
Hesabim TL ama yaptigim harcama da TL. Yanlis bisey yok yani bende. Bankanin cakalligi :-)