Ürünün Hiç Teslim Edilmemesi Durumunda Maddi ve Manevi Tazminat Talebi
Sipariş formu bulunan, bedeli peşin ödenen mobilya gibi bir ürünün gerekli kumaş bulunamadı sebebiyle veya özel bir günde yapılan fotoğraf çekimlerinin fotoğrafçının bilgisayarından silinmesi gibi durumlarda hizmet veya ürünün müşteriye hiç teslim edilememesi neticesinde hangi hukuki sonuçlar doğar.
4077 ye göre Ayıplı Hizmet veya Ayıplı Mal durumuna girer mi? BK na göre durum nedir? Maddi , manevi tazminat talebinde bulunmak için izlenecek yol nedir.
Teşekkür ederim.
Cevap: Ürünün Hiç Teslim Edilmemesi Durumunda Maddi ve Manevi Tazminat Talebi
Sözleşmeyi fesh edip, ürün bedelini eksiksiz geri alırsınız.
Durum ayıplı mala değil, sözleşme yükümlülüğü yerine getirmediği için sizin fesh hakkınızı oluşturur.
Maddi manevi tazminat ise hiç uğraşmayın, para ve zamanınıza yazık...
mrb benim amcamın başına farklı bir durum geldi ürünü alıyo ödemeyi kredi kartıyla yapıyo ancak ürünü getirmeleri için aradıgın da 2 ay boyunca oyalanıyo ve sonunda magaza kaçıp gidiyo bu durumda ne yapılması gerekir.bilginiz varmı acaba
Alıntı:
sda rumuzlu üyeden alıntı
mrb benim amcamın başına farklı bir durum geldi ürünü alıyo ödemeyi kredi kartıyla yapıyo ancak ürünü getirmeleri için aradıgın da 2 ay boyunca oyalanıyo ve sonunda magaza kaçıp gidiyo bu durumda ne yapılması gerekir.bilginiz varmı acaba
imzalanmış herhangi bir fatura veya belge varmı ?(amcan tarafından)
Şu an aynı durumdan muzdaribim. Yardımcı olabilecek bir kişi var ise çok sevinirim. Satın aldığım şirketteki muhattabım ürünün gelmediğini öğrenince 5 dakikaya arıyorum deyip telefonunu kapatıyor (cidden kapatıyor. Ulaşılamıyor telefonuna.) ve o gün ona ulaşamıyorum ürünlerim de teslim edilmiyor. Kredi kartı ile ürünün ödemesini yaptım. Teslim edip iadesini almak benim için seçenek değil gibi gözükmüyor. Çok yakın bir vakitte evleneceğim ve özel sipariş üzerine yaptırılmış bu koltukların tekrar yapılmasını bekleyemeyeceğim.