-
Ceza infaz hesabı
Sayın ilgili kesinleşmiş cezası 2 yıl 1 ay olan birinin eski uygulama ile "yani dava açılış tarihi 17-6-2005" 3/1 hesabına göre yatış günü ve iyi hal indirimi ne kadardır.18-5-2010 tarihinde cezaevine girdi hangi tarihte tahliye olur.Bucadaki savcı 7-ocak 2011 derken sonradan gittiği ödemiş cezaevi savcısı 15 Mart 2011 demiş hangisi doğru öğrenemedim.Lütfen meraktan ve üzüntüden buraya yazdım doğru cevaplarınızı acilen bekliyorum.Zaman ayıranlara teşekkür eder mutluluklar dilerim.Saygılarımla.
-
Cevap: Ceza infaz hesabı
17-06-2005 ise 5237 Sayılı T.C.K. hükümleri uygulanır eski kanundan yararlanabilmesi için
suç tarihinin 01-06-2005 den önce olması gerekli, siz 17-06-2005 diye yazmışsınız.
Bu durumda 2 yıl 1 ay hapis cezası = şahıs 16 ay 20 gün hapis yatacaktır. giriş tarihi üzerinden hesaplayabilirsiniz.
-
Merhaba size bişi sormak istiyorum bnm arakadaşım 2009 da bi kaza yaptı trafik kazası 17 yaşında 2 kişi öldü ehliyet yok ve alkol vardı.2009 da 11 ay içeri girdi 2010 da dışarı çıktı ve 2 yıl dışarda kaldı bu sürede hiç bi suç işleyişi yok ve ehliyetinide alabildi. 2012 agsutos ayında kesilmiş ceza kalan cezası varmş onun için tekrar teslim oldu ortalama ne kadar içerde kalır 5yıl 6 ay ceza almış olarak görünüyor bu ceza şuandaki dosyasnda yazıyor 2012agustos ayında teslim oldugu zaman belli oldu ceza süresi o kadar kalırmı yoksa bu 2009 da yattıgı 11 ay ve dışarı çıktıgı 2 yıl düşülüyormu çocuk yaşta olarak görünüyor dosya ona göre mi incelenip hesaplanıyor.
-
Anladığım kadarıyla olay 2009 da gerçekleşiyor olay tarihinde direk tutuklama çıkıp 11 ay içeri giriyor sonra mahkemeye tutuksuz yargılanmasını talep edip tahliye oluyor ve dosyada 2012 agustosta kesinleşiyor tam tarih yazmamışsınız dosyanın durumunuda bilmiyoruz sadece sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak daha önce yattıgı 11 ay ceza kesinleşen hapis cezasından düşürülür dışarda kaldıgı 2 yıl düşürülmez