Okullarda cep telefonu yasağı
Merhaba,
Kızımın okulunda cep telefonu yasağı uygulanmaya başlanmıştır. Bu yasak önceki yıllarda yoktu. Okul idaresiyle yaptığım görüşmede; öğrencilerin okulda bazı şeyleri kaydederek internet ortamında yayınladıkları ve bunu önlemek için bu yasağın getirildiği söyleniyor.
Bu konudaki hukuki mevzuat nedir? Okul idaresinin böyle bir yasak uygulama yetkisi var mıdır? İtiraz hakkımız var mıdır? Bu konudaki görüşlerinizi paylaşır mısınız?
Saygılarımla....
Cevap: Okullarda cep telefonu yasağı
Ben de merak ediyorum.Cevap verebilecek birileri yok mu?
Milli Eğitim Bakanlığına Bilgi Edinme Kanunu kapsamında sorduğum soruya verilen cevapta; okullarda cep telefonu yasağının bulunmadığı, ders sırasında uygunsuz kullanımdan dolayı disiplin cezası (kınama) verilebileceği belirtildi.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ÖDÜL VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ
Resmî Gazete
: 19.1.2007/26408
-
b) Bilişim araçları: Ses ve görüntü kaydı yapma özelliği olan cep telefonu ve kamera ile bilgi toplama, saklama, tasarlama, işleme, aktarma ve çoğaltmada kullanılan bilgisayar, internet , MP3 çalar, DVD, CD, çağrı cihazı ve benzeri araçları,
...........
Disiplin cezasını gerektiren davranışlar
MADDE 12 � (1) Cezayı gerektiren davranışlar şunlardır:
..............
18) Bilişim araçlarını, okul yönetimi ile öğretmenin bilgisi ve izni dışında konuşma yaparak, ses ve görüntü alarak, mesaj ve e-mail göndererek, bunları arkadaşlarıyla paylaşarak eğitim-öğretimi olumsuz yönde etkileyecek şekilde kullanmak,