Dava sürerken yurtdışına gitmek
merhaba,
olay biraz karışık kısaca anlatmaya çalışacağım. Bir lisansüstü programda öğrenciyim. aynı anda yine aynı okulda bir başka lisansüstü programda da okumak için başvurdum kabul edildim. sonra kayıt zamanı kaydımı yapmadılar, bende kasım ayında yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtım. geçen gün bir yazı geldi, yürütmenin durdurulması talebine davalının savunması ve iligili dökümanlara bakıldıktan sonra karar verilmesi... falan diye.
şimdiki problemim şu. yine aynı üniversitem, beni 6 aylığına yurtışına gönderiyor değişim öğrencisi olarak.
ilk olarak, bu yurtdışına çı kış - ikametimin değişmesi olayını mahkemeye bildirmelimiyim? eğer bildirmeliysem bunu mektupla bildirsem olur mu? yada adres olarak zaten ailemle kaldığım yeri göstermiştim, hiç bişey demesem bi problem olur mu?
ikincisi, şimdi ben yürütmenin durdurulması da istedim. diyelim ki mahkeme yürütmeyi durdurdu, okul da gel kaydını yaptır derslere başla demek zorunda kaldı. ben yurt dışında olacağım, acaba bu kayıt yapma hakkımı yurtdışından geri dönene kadar saklı tutmak gibi bi yükümlülükleri olabilir mi?
bir de alakasız ama, mahkemenin ilgili yazısı karar verildikten 1 ay 3 gün sonra ancak elime ulaştı. yuh artık diyorum şehiriçi bir postanın adresine gitmesi bu kadar mı sürer!
yardımcı olacaklara teşekkürler,