Hotmail adreslerim boşanma davası açtığım eşim tarafından kırıldı
Uzun süredir kullandığım hotmail adresim 3 yıldır boşnamaya çalıştığım eşim tarafından kırıldı. Bu adrese bağlı benim adıma facebook adresi almış. MNS listeme farklı kişiler kaydetmiş ve bu kişiler beni telefonla aramakta. Bütün bunları ve mailimde kayıtlı olan kişisel bilgilerimi boşanma davasında delil olarak kullancağını söyleyen mailler gönderiyor bana. Benim adıma listemdeki kişilerle benmiş gibi konuşuyor ancak ne konuştuğu bilmiyorum. Benim hakkımda insanlara senoryolar yazıyor. Danışmanlığını yaptığım şirket yöneticilerini şirket bilgileride mailimde olduğu için bu bilgileri kullanmak ve şirket prestijini maddi manevi sarmakla tehdit ediyor. Şirketlerden biri benle bağlantısını kesti. Maddi olarak bu benim için çok büyük bir kayıp. Adresimi hacklediği için savcılığa şikayetçi oldum microsoftla bağlantı kurdum ancak hala dreslerimi kullanıyor. Bir avukata danıştım ama bileşim suçlarının nasıl takip edildiğini bilmediğini bu konunun yeni bir durum olduğunu söyledi. Benim adımı kullanarak dolandırıcılık yada ahlaksızca boyutta bir şeyler yapmasından tedirginim ayrıca yaptığı kişilik haklarıma özel hayatıma müdehale diye düşünüyorum ve hakkımı aramak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursa sevinirim.Teşekkürler
Cevap: Hotmail adreslerim boşanma davası açtığım eşim tarafından kırıldı
Merhaba,
İlk öncelikle ilgili ilinizdeki bilişim suçları ile ilgili savcılığa gidin ve şikayetinizi belirtin. Acil olarak çözüm üretilmesi için talepde bulunun. Bunu savcılık takip edecek ve ilgili kurumlarla ve yazılım firmaları ile onlar yasal olarak yazışacak ve hesaplarınızın güvenliği için hesaplarınızı durdurtacaktır. Daha sonra bu işlemi yapan kişi araştırılacak ve kişinin ip adresleri tespit edilip ilgili servis sağlayıcılar ile iletişime geçilerek abone bilgileri elde edilecektir. Sonrasında bunların ifadesi alınarak o saat ve tarih aralığında bunu kimin yaptığı tespit edilecek ve davaya davalı olarak eklenecektir.
Daha sonrası davanın seyrine göre devam edecektir. Siz bu firmalar ile iletişime de geçseniz hesaplarınız ile ilgili oalrak işlem yaptıramazsınız. Sonuçta onlar sizin sözlü beyanlarınızı dikkate almazlar ama savcılıktan gelen resmi belgeyi dikkate almak zorundadırlar. Bu şekilde çözüm üretilecektir.
Tekrar geçmiş olsun dileklerimle,
Saygılar,