Cevap: ev esyası paylasımı acil cevap
ortada boşanma olmadığı için bence taşıyabilirsiniz ancak boşanma süreci başlayınca mal kaçırmaya girebilir eşiniz hak iddiasında bulunursa mantıken hakkı vardır anladığım kadarıyla mal canın yongası deyip telaşlanmışsınız ancak bence saflık yapmayın ama iyi niyetinizide koruyun boşanmayı düşünüyorsanız bir avukat tutup bilinçli adımlar atın zaten bir sıfır yenik başlıyorsunuz maça (şunu unutmayın derim eşinize karşı olan duygularınızdan emin değilseniz etraflıca düşünün ve avukatınıza ne istediğinizi tam ifade edin)
benim ogrenmek istedigim evlenmeden once alınan esyalar bunlar bosanma esnasında paylasıma girermi boyle bir hak varmı.karsı taraf neye gore ispat edip isteyebilir bu esyaları bunlar icin yardım istiyorum
ayrıca karım ziynet esyalarını hepsini almıs onda oldugunu soyluyorum bende yok diyor.bunların iadesi icin bana dava acabilirmi bende olmadıgını onun aldıgını nasıl ispat edebilirim
Benim boşanma davam sırasında eşim evin tüm eşyalarını benden habersiz alıp götürmüştü. Dava dilekçemde ve mahkemedeki beyanlarımda belirttim ancak hiçbirşey olmadı. Hakim bu yönde herhangi bir karar vermedi.
Ayrıntıları hukukçular daha iyi bilir ancak, açıkgözlük yapıp eşyaları götürenin yanına kar kalıyor. Bende oluşan düşünce bu.
mal kacırma gibi bir derdim yok evim kira 4 aydır ayrıyız oda bosanma davası acmıyor bende . bende bosuna kira vermek istemiyorum artık evi bosaltıp annemlerin evine tasımak istiyorum.evlilik boyunca edindigimiz bir mal yok evlenmeden once benim ve onun ailesinin aldıgı esyalar var ve kendi kisisel esyaları bunları talep edebilirmi ve hakim neye gore onun oldugunu saptayıp bu esyaları ona verirmi.ziyenet esyalarına yanında goturmus ama bende yok diyor dava acıp onda olan altınları tekrar isteyebilirmi bende olmadıgını nasıl ispat ederim
Eşiniz takıların sizde olduğunu isbat etmeli diye düşünüyorum evi taşımaya gelince beni evden kovdu zor durumdayım evide taşıdı madur edildim tedbiren nafaka diye yola çıkması muhtemel eğer kendisine ait eşyaları verirsenizde eşyalarımı mahremler dahil kapının önüne koymuş diyebilir boşanma aşamasında erkeğin işi çok zordur bence bir avukatla anlaşın ileride zor durumda kalabilirsiniz eğer boşanmada kusurlu taraf siz olursanız nafaka tazminat vs
Cevap: Ev esyası paylasımı
eve dön ihtarında bulunabilirsiniz gelmezse iki ay içinde sonuç boşanma
zaten siddetli gecimsizlikten dava acamam boyle bir sansım yok cunku aramızda siddeti gecimsizlik te yok tanıkta gosteremem aynı sekilde oda.benim yasadıgım yerde herkez cok iyi gecindigimizi goruyordu cok iyi gecindigimize karsı tanık cok ortata kaldım avukatımda oyle dedi sidddetli gecimsizlikten acamazsın dedi ihtar cek 2 ay icinde o dava acarsa siddetli gecimsizlikten ispat etmesi gerekiyor dedi ama sizin cok iyi gecindiginize karsı tanıgın cok dedi terk davasını kazanman cok yuksek dedi bende kararsız kaldım boyle ne yapayım magdur olmakta istemiyorum sonunda
Eve dön çağrısı esas incelemeden yapılır bir nevi boşanma davası dır(eş dönmezse) dolayısı ile ortada bir boşanma davası var diyebiliriz eşiniz eve dönmemesi husunda haklı bir neden gösteremezse bu dava kabul edilir boşanmış olursunuz süreçte bence eşiniz karşı dava açmaktansa savunmaya geçecektir