Facebook Hesaplarının Bir Sitede Satışa Çıkarılması
Alıntı:
Facebook profilleri bireylere ait özel bilgilerin bulunduğu bir hesap türüdür. Kişinin satmış olduğu facebook özel hesabın yasa dışı olarak elde edilip edilmediği bilinmemekte olup, asla facebook,twitter gibi sosyal ağlardaki kullanıcı profilleri/hesapları kurumsal forumlarda/sitelerde ve ortak alanlarda satılmamalı ve satışına izin verilmemelidir. Satın alıyorum başlıklarınada izin verilmemelidir.
Arkadaşlar ben çok düşündüm. İnsanlar facebook profillerini forumlarda yayınlıyorlar. Halka açık hemde. Şimdi diyorlarki bunları biz açtık sahte hesap. İster satarız ister başka şey.
Bence belki de o hesaplar hacklenmiş yani yasa dışı olarak erişimine el konulmuş hesaplar olabilir.
Kişisel özel verilerin ve resimlerin bulunduğu hesapları satmak sizce ne kadar uygun? yok 5 bin arkadaşı var satıyorum.
Bence satılmamalı. Avukatlar kanun ne diyor bunun hakkında ?
Cevap: Facebook Hesaplarının Bir Sitede Satışa Çıkarılması
Merhaba,
Bu hesapların satışları tabiki suçtur fakat genelde Facebook, Inc. grup şirketine bildirilmesi ve bunların düzenlenmesi hem hızlı, hem kesin hemde garantili çözüm olacaktır. Hukuk bu yolda bir çözümdür ama sadece bir kaçının çözümü olacaktır. Bu işlerin daimi olmasını engelleyecek tek sorunlu web site yetkilileridir.
Saygılar,