İnternet Sitesi Kurup Hakaret Etme?
Konuyla ilgili internet+hakaret şeklinde arama yaptım fakat benzer bir sonuç bulamayınca konu açmayı uygun gördüm. İleri gelen bir webmaster sitesinde yöneticilik yapmaktaydım, bir kişiyi site kurallarına uymadığı için siteden attım. Bir süre sonra baktım ki, ismime Google'ın sahipliğini yaptığı .blogspot.com'dan "isim.blogspot.com" "hakaretiçeriği+isim.blogspot.com" şeklinde bloglar açmış ve içerilerinde hakaret etmiş. Direkt küfür içerikli siteler ve genel olarak site adreslerinde ve içerisinde ismim ve soy ismim geçiyor. Buna karşı ne yapabilirim? Herhangi bir avukatım yok, bu işlerin zahmetli olduğunu da duydum, avukat parası, süreç ve benzeri durumlar hakkında bilginiz var mı? Varsa bunları benimle paylaşabilmeniz mümkün mü?
İyi çalışmalar.
Cevap: İnternet Sitesi Kurup Hakaret Etme?
Merhaba,
İlk öncelikle yapmanız gerekenleri şu şekilde belirteyim.
1. Sitelerin PrintScreen (Ekran Görüntüleri) tarih ve saat aralıkları ile kayıtları
2. Sitelerin içerikleri tam görünür şekilde çıktıları ve kayıtları
3. Bu içeriklerin hakkında kişisel olarak mağduriyetinizi açıklayan ve durumunuzu belirten ilgili adliye ve savcılığa bir dilekçe.
Bu yukarıdakileri toparlayın ve hazırlayın. Hangi ilde ve ilçede iseniz size bağlı adliyeye gidin ve oradan hemen bir şikayette bulunun. Elinizdekileride şikayetinize ekleyin. Gereği en kısa sürede yapılacaktır. Hiç şüpheniz olmasın. Bu yayınlar ilgili erişim sağlayıcılar tarafından durdurulacak ve kişi tespiti başlayacaktır.
Bu gibi durumlar günümüzde birçok kişinin başına gelmektedir. Bu işlemleri yapmanız yeterli olacaktır!...
Tekrar geçmiş olsun!...
Saygılar,
Alıntı:
naymanli rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
İlk öncelikle yapmanız gerekenleri şu şekilde belirteyim.
1. Sitelerin PrintScreen (Ekran Görüntüleri) tarih ve saat aralıkları ile kayıtları
2. Sitelerin içerikleri tam görünür şekilde çıktıları ve kayıtları
3. Bu içeriklerin hakkında kişisel olarak mağduriyetinizi açıklayan ve durumunuzu belirten ilgili adliye ve savcılığa bir dilekçe.
Bu yukarıdakileri toparlayın ve hazırlayın. Hangi ilde ve ilçede iseniz size bağlı adliyeye gidin ve oradan hemen bir şikayette bulunun. Elinizdekileride şikayetinize ekleyin. Gereği en kısa sürede yapılacaktır. Hiç şüpheniz olmasın. Bu yayınlar ilgili erişim sağlayıcılar tarafından durdurulacak ve kişi tespiti başlayacaktır.
Bu gibi durumlar günümüzde birçok kişinin başına gelmektedir. Bu işlemleri yapmanız yeterli olacaktır!...
Tekrar geçmiş olsun!...
Saygılar,
Fakat bu konuda yazılanlara göre sonuca ulaşamamışlar. Nasıl bu kadar emin olabilidiniz? Verdiğim linkte hhiçbir yaptırım uygulayamadıkları yazıyor. Asıl gerçek nedir? Bu konuda forumda bilgi kirliliği mevcut.