Kurumsal Şirketlerde Şirket Kapatılması Nedeniyle İşten Çıkarma
İki üç bin üzerin eleman çalıştırılan holding bünyesinde, bir şirketinin kapatmasından dolayı iş aktimi sona erdiriyor. Holding bünyesinde uygun iş pozisyonlar olmasına dair uzlaşma yoluna gidilmedi. Haklarımı aldığıma dair belgeyi imzalamak istememin ardından, aysonu itibariyle "iş kanunu 17.madde şirket kapatılması nedeniyle" iş akdimin sona erdirileceğine dair IK'dan yazılı bildiri aldım.
2.5 yıldır çalıştığım iş nedeniyle evimi taşıım, işe destek olması için yüksek lisansa başladım; ihbar + kıdem tazminatı ve yıllık izinlerim haricinde ek bir hakkım olabilir mi?
Cevap: Kurumsal Şirketlerde Şirket Kapatılması Nedeniyle İşten Çıkarma
ihbar tazminatı hakkınız da yok
Neden / Why /Warum ?
mesleğiniz ne idi ?
mesleğimi sormuşsunuz inşaat işçisiyim. ihbar tazminatı alamazsınız size önceden yazılı olarak haber vermişler. Ama kıdem tazminatı ve yıllık izinlerinizin karşılığını alabilirsiniz.
teşekkürler.
İlişiğin kesileceği yani sözleşmenin fes edileceği günün iki gün öncesinden durumu şifaen bildirdiler. 2-4 hafta önceden bildirilmesi gerektiğinden ihbar alırım diye düşünüyorum, ki vereceklerini söylüyorlar.
2 gün önce söylediklerini belirtmemişsiniz çalışmak isterseniz işe iade davası açabilirsiniz