-
İdare hukuku
Sınavla kazanılacak unvanlara, sınav sistemi aşılarak yapılan atamaların iptali istemiyle açtığım davaya ilişkin olarak, yerel İdare Mahkemece verilen red kararı, temyizim üzerine Danıştay'ca bozularak yerel mahkemeye gönderilmiş bulunmaktadır. Bu aşamada, iptali istenilen atamalardan birine muhatap olan üçüncü kişi, davalı idarenin yanında davaya müdahil olmak istemektedir. Hukuka uyarsız olarak yapılmış atamaların itpaline ilişkin olarak açılan ve yürütülmekte olan davaya bu şahsın müdahilliği kabul edilebilirmi. Edilirse ne gibi haklara kavuşur. Cevap ve yorumlar için şimdiden teşekkürler
-
Cevap: İdare hukuku
Çok net anlayamadıysam da genel olarak 3.cü kişinin idari davaya müdahil olamayacağını düşünüyorum. İdare hukukunda; Kişiler hukuku, medeni hukuktaki gibi şahsın çıkarları veya sonucun onu etkilediği gözetilmez.
-
Eğer dava konusu bireysel işlem veya düzenleyici işlem kişinin menfaatini ilgilendiriyorsa müdahil olarak katılabileceğini zannediyorum. Bir araştırma görevlisi arkadaşımın sözleşmesini üniversite uzatmasına rağmen, hocası sadece garez nedeniyle bu işlemin iptali için idari mahkemede dava açmıştı. 6 ay sonra bu davayı öğrenince davaya müdahil oldu. Daha sonra dava reddedildi.
-
İlginiz için teşekkürler. Derdest davaya müdahil olmak isteyen kişi, benim açtığım iptal davasının istemim gibi sonuçlanması halinde, sınav sistemi aşılarak hukuka uyarsız şekilde unvan verilmiş olup, ataması ve unvanı iptal edileceklerden birisidir. Ama esas amaçlarının davayı uzatmak ve zaman kazanmak olduğunu tahmin ediyorum. Bu açıklamamın da kaile alınarak cevap ve yorumlarınızı bekliyorum.