Hava Değişimi Bitiminden Sonra Kalan Süre?
Merhabalar, Sayın Hukiki.net üyeleri benim de sizlere bir sorum olacak.. Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
17.08.2009 tarihinde uzun dönem ( 15 ay ) erbaş olarak askerlik görevime başladım ve kanuni iznimin 22 günlük kısmını kullandım. Sağlık sorunlarım oldu doktor bana askerliğinin bitmesine 2 ay kala gel demişti. Ben askerliğimin bitmesine 2 ay kala gittim ve askerliğimin bitmesine 54 gün kala ameliyat oldum. 1 Hafta hastanede yatırıp 45 gün hava değişimi vermesini beklerken hastanede 5 gün yatırıp 30 gün hava değişimi verdi. Durumumu izah ettim ama beyfendinin umurunda olmadı 1 gün de olsa gelip birliğinde görevini yapacaksın dedi.. Bu durumda benim askerlik süremin bitmesine 19 gün kala hava değişimi sürem bitecek. Askerlik birliğim ikamet ettiğim ile 1300 km uzaklıkta ve maddi durumumuz mümkün olmadığı için gitmem zor olacak.. Askerlik Şubesi'ne gittim hava değişimi bitiminden sonra kalan askerlik süreme kullanmadığım kanuni izinleri de dahil etmem gerektiğini söylediler. Forumdan yaptığım araştırma neticesinde anladığım 15 ay askerlik süresinde hava değişimi gibi sürelerden dolayı kalan günler 30 günü aşmıyorsa bağlı olduğun şubeden yapılabiliyormuş. Konu biraz karışık oldu sanırım, soracağım hususları şöyle sıralayayım.
Askerliğimi bağlı olduğum birlikte tamamlamam için,
1- Hava değişimi bitiminde 8 gün kullanmadığım kanuni izin + 23 gün askerlik süresi toplam 31 gün kalıyor. 30 güne kadar diyor 1 gün yol verirler mi ya da bu durumda ne yapmam gerekiyor ?
2- Ameliyat yaralarım hala iyileşmedi Sivil Hastanelerden alacağım rapor kabul edilir mi ? Bunun ile ilgili nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
3- En yakın askeri hastaneye gidip rapor alsam, rapor süresini evde geçirebilir miyim ?
Lütfen Allah Rızası için yardım edin.. Askerlik hizmetinden kaçmaya çalışmıyorum ki zaten 400 den fazla gün yapmışım, 3 gün 5 gün mü yapmayacağım..
Yardımlarınızdan dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum
Cevap: Hava Değişimi Bitiminden Sonra Kalan Süre?
Arkadaşlar bir bilgisi olan var ise konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.. Süre kısıtlı olduğu için resmi prosedürleri sizin vereceğiniz fikirlere göre yapacağım. Teşekkürler.