Red edilen davaya karşı karşı dava açabilir miyim?
Merhaba
Karşı tarafın açmış olduğu şiddetli geçimsizlik ile alakalı boşanma davası yerel mahkeme tarafından red yedi yargıtayda kararı onadı boşanma gerçekleşmedi.
Dava açıldığında beri 3 yıldır ayrı yaşıyoruz.
(Yerel Mahkemenin kararında 3 yıl süre ibaresi hic bir tebliğat ta yazmıyor.)
Karşı taraf ile hiç bir görüşme yapmadım bu süre zarfında.
Boşanmak istiyorum ne gibi bir dava açabilirim karşı tarafa.
Cevap: Red edilen davaya karşı karşı dava açabilirmiyim
Alıntı:
beytrap rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Karşı tarafın açmış olduğu şiddetli geçimsizlik ile alakalı boşanma davası yerel mahkeme tarafından red yedi yargıtayda kararı onadı boşanma gerçekleşmedi.
Dava açıldığında beri 3 yıldır ayrı yaşıyoruz.
(Yerel Mahkemenin kararında 3 yıl süre ibaresi hic bir tebliğat ta yazmıyor.)
Karşı taraf ile hiç bir görüşme yapmadım bu süre zarfında.
Boşanmak istiyorum ne gibi bir dava açabilirim karşı tarafa.
Eşinizin açtığı davaya sizde karşı dava açmamışsınız sanırım. O kısmı yazmamış, bilgilendirmemişsiniz. Ben karşı dava açmadığınızı farzedip bu yönde cevap yazıcam.
Eşinizin davasının rededilmesi geçimsizliğinizin ispatlanamamış olmasından dolayı olabilir ya da sizin kusursuz olmanızdan dolayı olabilir. Dosyanızın içeriğini siz biliyorsunuz ya da avukatınız biliyor. Eğer gerçekten geçimsizliğiniz var ve eşiniz tam kusurlu siz kusursuz iseniz eşinize her zaman dava açma hakkınız var. Ama unutmayın geçimsizliğinizi ispat etmeniz gerekli. Hukuki yardım avukatınızdan muhakkak alın.
3 yıllık fiili ayrılık ibaresi yazmaz. Çünkü bu Türk Medeni Kanun maddesinde yazmakta. Davanın reddinin KESİNLEŞMESİNDEN itibaren 3 yıl ayrı kalınması gerekir. Yani sizin ya da eşinizin 3 yıllık fiili ayrılık yargıtay kararının onanıp size tebliğinden itibaren başlar. Diyelim ki size yargıtaydan bu karar Temmuz 2010 tarihinde tebliğ edildi; Temmuz 2010 itibaren 3 yıllık fiili ayrılık süreniz başlamış oluyor. Temmuz 2013'ten sonra da 3 yıllık fiili ayrılığa dayalı olarak dava açma hakkınız var her ikinizinde.
Cevap: Red edilen davaya karşı karşı dava açabilirmiyim
Teşekkür ederin sayın denizblk