Mail adresimden başka biri/birileri, mail gönderilebilir mi?
Merhabalar,
Bilen yada başına bu gibi durum gelmiş arkadaşlarım, tecrübelerini paylaşabilirler mi?
Son bir kaç gündür, gmail hesabımdan birkaç kişiye mail gönderilmiş. Yaptığım kontrollerde, ne gönderilmiş öğeler kısmında, ne de silinmiş öğeler kısmında öyle bir posta görünmüyor. Bu durumu nasıl öğrendiğime gelince, mail alanlardan bir kaçı geri bildirimde bulunmuşlar ve cevapları benim posta kutuma düştü.
Gönderdiğim düşünülen saatler içerisinde ofiste değil sahadaydım ve posta kutumu kontrol edebilecek yada mail yazacak ayrı bir cep telefonu vs cihazım da yok.
Kendi çapımda çözüm olarak;
-şifre değişikliklerimi, güvenlik sorularımı herseferinde değiştirdim.
-google ayrıntılar kısmında ( https://mail.google.com/mail/?ui=2&i...cf2677&view=ac )son 10 girişim görülmekte, belirli süreler içerisinde kontrol edildiğinden kendi ip adresimi görmekteyim.
-google'a ulaşmaya çalıştım, hangi saatlerde hangi ip adresiyle girildiğine dair, ancak telefon numarasını bulamadım.
Bu durum karşısında nasıl bir yol izlemem gerekmektedir?
Muhtemelen pazartesi günü, Kadıköy İlçe Emniyet yada en yakın Savcılığa gideceğim.
Başka bir sorum ise, Herhangibir program böyle bir işleve sahipmidir?
İnternette böyle bir araştırma yaptım ve bir program yada sitenin böyle bir işleve sahip olduğundan haberdar oldum. Siteye girip kontrol etmeye çalıştım ancak bilgisayarım açmadı.
Cevap: Mail adresimden başka biri/birileri, mail gönderilebilir mi?
Hesabınıza izinsiz giriş olma ihtimali var. Ancak bir ihtimal de şu; Mesela bulk mail programları ile sanki sizden gönderilmiş gibi mail gönderilebilir. Normalde dönüş adresi farklıdır. Headerlara bakılınca olay ortaya çıkar...
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Hesabınıza izinsiz giriş olma ihtimali var. Ancak bir ihtimal de şu; Mesela bulk mail programları ile sanki sizden gönderilmiş gibi mail gönderilebilir. Normalde dönüş adresi farklıdır. Headerlara bakılınca olay ortaya çıkar...
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. headerler bilgisayarda bir yerlerde mi saklıdır? o bilgilere nasıl ulaşabilirim?
ayrıca başka bir soru, bu iyi niyetli olmayan insanlar için, tazminat davası açabilirmiyim? açabilirsem ne kadarlık açabilirim?
Tazminat davası açıp zararınızı tazmin etmeniz mümkün. Maddi zararınızı belgelendirerek manevi zararınızı sosyal konum ve duyduğunuz elem ve psikolojik sorunlar itibar kaybı vs ölçüsünde tazmin edilmesini isteyebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Tazminat davası açıp zararınızı tazmin etmeniz mümkün. Maddi zararınızı belgelendirerek manevi zararınızı sosyal konum ve duyduğunuz elem ve psikolojik sorunlar itibar kaybı vs ölçüsünde tazmin edilmesini isteyebilirsiniz.
Engin bey, cevabınız için çok teşekkür ederim.
Maddi herhangibir zararım yok. Ancak görüleceği üzere benimle ilintisi olmayan olaylar ben yapmışım gibi insanlara aktarılıyor. Bu oldukça yıpratıcı, üzüntü verici bir durum, bunların yanında uzun zamandan beri de günde bir kaç saat uyuyabiliyorum.
Son günlerde de birileriyle aslı olmayan, yine benim yapmadığım msn görüşmeleri, yapılmış gibi, alakası olmayan arkadaşlarıma gönderilmeye başlanmış.
Bende arkadaşlarımdan bu yazışmaları istedim, bu yazışmalar elimde delil olduğu taktirde savcılığa "hotmail yada gmailden böyle bir yazışma olup olmadığına dair bilgi" bu şekilde bir talepte bulunabilirmiyim?
şimdide adıma mail adresi alınmış ve benmişim gibi konuşuluyor...
lütfen biri yardımcı olabilir mi?