Manevi tazminatta zaman aşımı olur mu?
annem ile babam 2003 yılında boşandılar.Hakim anneme 11 binlira manevi tazminat verilmesine karar verdi ancak annem istemediğini beyan etti.Annem 2003 yılında başka biriyle evlilik yaptı.babamsa 2008 yılında vefat etti.Annem manevi tazminat için yeniden dava açabilirmi açarsa tazminat alma şansı varmıdır ?Bu arada babamın kendi üzerine mal varlığı yok merhum anne ve babası üzerine paylaştırılmamış mal mülk var.
Cevap: Manevi tazminatta zaman aşımı olur mu?
Alıntı:
ayşee rumuzlu üyeden alıntı
annem ile babam 2003 yılında boşandılar.Hakim anneme 11 binlira manevi tazminat verilmesine karar verdi ancak annem istemediğini beyan etti.Annem 2003 yılında başka biriyle evlilik yaptı.babamsa 2008 yılında vefat etti.Annem manevi tazminat için yeniden dava açabilirmi açarsa tazminat alma şansı varmıdır ?Bu arada babamın kendi üzerine mal varlığı yok merhum anne ve babası üzerine paylaştırılmamış mal mülk var.
Anneniz manevi tazminat davasını kime açacak ? Ölmüş olan babanızamı ? Yoksa halen evli olduğu kişiyemi ? 2008 yılında ölen kim annenizin babanızdan boşanır boşanmaz evlendiği kişimi ? Yoksa 2003 yılında boşandığı eski eşimi ? Boşanma gerçekleşmiş.. Herşey bitmiş.. Kimden ne almayı hesaplıyorsunuz ? Babanızın anne ve babasından nemalanmakmı niyetiniz ?
Alıntı:
ayşee rumuzlu üyeden alıntı
Zaman aşımı dediğinize göre elinizde hala 2003 yılına ait tazminat kararı var...eğer zaman aşımı yoksa kararı icraya koyarsınız;su an üzerinde mal varlığı görünmese de varisi olduğu mallardan tahsil edilir...yeni bir dava zannımca mümkün değil...
öncelikle sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim.tazminat kararı annemin elinde varmıdır bilmiyorum açıkçası çünkü görüşmüyorum kendisiyle.ama yakın çevremden duyduğuma göre 2003 yılındaki boşanma davasında hakimin kendisine verilmesine karar verdiği 11binliralık manevi tazminatı o an için almamış.mahkemede istemediğini sölemişmidir bilmiyorum ama elinde yazılı bi karar olduğunuda sanmıyorum.yani aslında bu tazminatı alırsa babamdan değil ondan bize kalacak mirastan alacak.ayrıca bu kadar yıldan sonra paraya sıkıştığını ve şu eski eşimden bana verilcek bi tazminat vardı şimdi onu alayımda rahat edeyim gibi düşündüğünü sanıyorum.umarım zaman aşımına uğramıştır ve hiçbirşey alamaz...