Kamu görevlilerinin yargılanmasında izlenecek yöntem ve itiraz mercileri
Arkadaşlar beni bu konuda yardımcı olursanız çok makbule geçer.
Ben bizim burda BDP,li bir belediye başkanını terör örgütü propagandası yapmaktan,dağa çıkmayı teşvikten,ihalesiz belediye dükkkanlarını memurlarının 1.derece akrabasına vermekten kiraları almamaktan,belediye tüzel kişiliği arsalarına kaçak bina yapılmasına göz yummaktan,yönetmeliğe aykırı müdür ataması yapmaktan,kamu kaynaklarını israf etmekten ve kendi şahsi ve siyasi menfaatleri doğrultusunda kullanmaktan,memurların usulsüz görevlendirme yaparak yıllarca full görev yolluğu almaktan çift aylık almak gibi oluyor nerdeyse cumhuriyet savcılığına şikayet ettim.ilgi kanun nedeniyle savcılık bölgenin mülki idare amirinden soruşturma izni istedi,il idare kurulu ise deftarlıktan bir milli emlak denetmenin muhakkık olarak görevlendirmiş fakat iddiaların ağırlığı ve siyasi baskılar çünkü işin içinde iktidar partisi yandaşlarıda var belkide rüşvette vardır.muhakkık bazı iddiaları savcılığın yetki alanına girdiği için bazı iddiaları ise teknik bilgisi ve tespit imkanı olmadığı nedeniyle red etmekte bazılarını ise örtbas etmeye çalışmakta
şimdi bunlar karşısında benim ne yapmam gerekiyor.
muhakkık soruşturma dosyasının bir örneğini bana vermek zorundamıdır ve muhakkık raporunun sonucunda soruşturma izni verilmemesi durumunda ben bölge idare mahkemesine gitmek istemiyorum direkt olarak danıştaya gidebilrimiyim yani itiraz edebilrmiyim bizim burda idare mahkemesi yok veya idare mahkesinin görevini gören bir yer vardır ben bilmiyorum ve itiraz dosyasını elden teslim etme imkanım varmı
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Kamu görevlilerinin yargılanmasında izlenecek yöntem ve itiraz mercileri
Şikayet ettiğiniz Belediye başkanı, "belde" beldiye başkanı ise, bulunduğunuz yer Bölge İdare Mahkemesi'ne; il veya ilçe belediye başkanı ise, Danıştay'a itirazda bulunabilirsiniz.
Size Ön İnceleme Raporu'nun sonuç bölümü tebliğ edilir. Daha detaylı bilgi için Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında talepte bulunmanız gerekir.
Cevap: Kamu görevlilerinin yargılanmasında izlenecek yöntem ve itiraz mercileri
tşk. öğrenmek istediğim buydu...