Kamu davasında uzlaşma sorunu hakkında yardım
Öncelikle böle değerli bir siteyi hizmete sunan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.Sorunum şudur bundan 6 ay önce internette gezerken msn,facebook hesapları ile ilgili bir başlık gördüm ve maalesef merak edip girdim.İçinde yüzlerce kullanıcı adı ve şifreleri olan bir site meraktan bir kaç tanesini denedim 2-3 tanesi hariç diğerleri açılmadı.Sadece girip bakındım biraz herhangi bir hakaret içeren mesaj yada yorum yazmadım.O adreslerden bir tanesi savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.Ekim ayının 4'ünde ''Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek'' suçundan davam var.Mahkeme çağrı kağıdının elime ulaştığı gün o arkadaşın telefon numarasını bulup derdimi anlattım mağduriyetinin giderilmesi için yardımcı olucağımı söyldim ve beraberce facebook hesabını yeniden akti ettik.Bunun üzerine bana uzlaşmaya vardığımız için şikayetçi olmıyacağını ve davasından vazgeçiceğini söyledi.Ama işin asıl karaşık tarafı şu ki arkadaş aslen Samsun'lu dilekçeyi verdiği ve bana davanın açıldığı yer Samsun.Ben şu anda Çanakkalede ikamet etmekteyim davam Çanakkale'de.Arkadaş ise öğrenci olması sebebi ile şu anda İstanbul'da.Bana söylediği mahkemede biz arkadaşla konuşup uzlaştık mağduriyeti giderildiği için davadan vazgeçtiğini mahkemede söylememi istedi.Şöyle bir şey düşünüyorum herhalde sadece benim bu şekilde söylemem ortada bir belge olmadan bir geçerliliği yok o arkadaşın ifadesinin tekrar alınmasını da söyleyebilirim konuşmamızı anlatıp ama buda dava sürecini uzatıcaktır.Arkadaş şu anda İstanbuldan davadan vazgeçtiğine ilişkin bir dilekçe yazıp burdaki Asliye Ceza Mahkemesine faks ile yollarsa bilmiyorum bu şekilde bir yol geçerli olabilirmi.Şikayetin yapıldığı yer Samsun benim mahkemem olucağım yer Çanakkale ve arkadaş şu anda İstanbul'da mağduriyet konusunda uzlaşmaya vardık.Daha önce hiç mahkeme ve karakolla işim olmadı değerli yorumlarınızla dilekçe konusunda en azından bir yol gösterirseniz çok memnun olurum.Uzattığımın farkındayım özür diliyorum bunun için.Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Kamu davasında uzlaşma sorunu hakkında yardım
Sanırım hukuçu olmadığım ve ilk mesajım olduğu için kimse ciddiye almamış.Merak ettiğim sadece İstanbul'dan davadan vazgeçme ile ilgili dilekçeyi Çanakkale asliye ceza mahkemesine gönderilirse bir hükmü olup olmıycağıydı.Yinede teşekkürler.
Kamu davası re'sen görülür. Uzlaşmaya tabii olamaz.
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Kamu davası re'sen görülür. Uzlaşmaya tabii olamaz.
Peki müşteki ile uzlaşmaya varmamızın ve mağdurietini gidermemin Hakim üzerinde herhangi bir olumlu etkisi olmazmı.Daha önceden sabıkam yok ne karakol bilirim nede Mahkeme.Size göre en ihtimal sonuçlar ne olur bu durumda mahkemede. Değerli tecrübelerinizle yorum yaparsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.