İşçinin sürekli rapor alarak işe gelmemesi
Sürekli sağlık nedeni ile izin alan ve işbaşı kağıtları ile izin kağıtları mevcut olan bir personeli tazminatsız ve bildirimsiz işten çıkardığımız taktirde bizi zor durumda bırakacak bir gelişme olur mu? Ayrıca bu eleman amirlerinden izin isteyip te işlerin yoğunluğundan dolayı izin verilmediği halde işe devamsızlığı bulunmakta. Kısacası tüm firmanın huzurunu kaçırmakta. Sağlık bakanlığına şikayet etme gibi bir durmumuz olusa ne gibi sonuçlar alabiliriz. Elimizdeki raporlar ve işbaşı kağıtları delil olarak bize yeterli olur mu?
Cevap: İşçinin sürekli rapor alarak işe gelmemesi
Merhaba öncelikle. Benim bir sorum olacaktı. şuan benim çalıştıgım iş yerinde ağır kaldırmak zorundayım. fakat belimde fıtık cıktı 4 tane. hastaneden ağır kaldıramaz raporu alacagım ve cıkısımı isteyecegim. 3 yıl 1 ay olacak işe gireli. kıdem tazminatı alırmıyım? ihbar tazminatı ne oluıyor bilmiyorum. acıklayabilir misiniz?
Alıntı:
burak0101 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba öncelikle. Benim bir sorum olacaktı. şuan benim çalıştıgım iş yerinde ağır kaldırmak zorundayım. fakat belimde fıtık cıktı 4 tane. hastaneden ağır kaldıramaz raporu alacagım ve cıkısımı isteyecegim. 3 yıl 1 ay olacak işe gireli. kıdem tazminatı alırmıyım? ihbar tazminatı ne oluıyor bilmiyorum. acıklayabilir misiniz?
Ağır kaldıramaz raporunuzla çıkışınızı isterseniz tazminat alamazsınız.
İzlemeniz gereken yol, aldığınız raporla birlikte işverenden , durumunuza uygun bir görev vermesini talep etmek olmalıdır.
İşveren rapor ve talebinize uygun bir görev veremezse , sözleşmenizi feshetmek zorundadır.Bu şekilde feshettiğinde feshi size ihbar süreniz kadar önceden bildirmesi gerekir. İhbar süresine uymadan sözleşmenizi feshederse, ihbar süresine karşılık ücreti ödemesi gerekir. Bu ücrete ihbar tazminatı denir.
İşveren sözleşmenizi feshetmez ve yeni görev de vermezse, siz belirtilen sebeple sözleşmenizi feshedip, kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.
Ben agır kaldıramaz agır iş yapamaz raporu aldıktan sonra bunu iş verene bildirdikten sonra iş veren bana yazılı olarak yeni iş sunmak zorundamıdır ? yada bölge sorumlularım bana örneğin kafasına göre tamam bundan sonra kasada çalış ( markette çalısıyorum) o zaman derse bu yeterli olurmu ? yoksa bana yeni bir sözleşme vb. bişe ile gelmek zorundamı. cünkü çalıştıgım yerdeki sözleşmemde kasiyer diye bişe yok ve herkez her işi yapıyor.? bide son sorum 3 yıllık çalışanın rapor süresi ne kadardır. rapor süresini aşınca içeride kalan yıllık izin hakları ve 3 yıllık kıdem tazminatımı alabilirmiyim? şimdiden tesekkürler..
merhaba.Personeliniz amirlerinden izin alarak işe gelmiyorsa amirin şirkette sizi temsil ve sizin takdir yetkinizi kullanabilir özelliğinden dolayı fesih bu sebebe bağlanamaz.Bağlansa dahi kıdem ve ihbar tazminatı sizin ödeme yükümlülüğünüze girecektir.
Ayrıca personeliniz sağlık sorunlarından dolayı rapor alarak işe sık sık gelmiyor ise bunun için yapılacak fesih yolu açık olmakla birlikte şirketiniz sadece ihbar tazminatı ödemeksizin iş akdini feshedebilir.Kıdem tazminatı ödenmesi önünde bir çıkar yol yoktur ödenir.
Saygılarımla