-
Emeklilik ödemesi
İyi günler bir cok yerede araştırdım ama bir bilgiye ulaşamadım danışmanlara gittim fakat cok yüksek memlalar isteiler izniniz olursa bir sorum olucak.
Annem 12.12.1969 doğum lu ve 10.5.1983 tarihinde sigortalı oldu fakat primödeme günü 43 gün bi kaçgün önce ssk ya başvuru yaptık emekli ödemesi için .Bize yeterli bilgi vermediler kimisi 43 gün yeterli değil ödeme yapmak için dediler birkaç kişide toplu ödeyip emekli olabilirsin dediler.
Acaba annem gün ödeyerek emekli olabilirmi olursa kaç yaşında olur.Ve annemin 2 cocuğu var annem cocuk borçlanması yapabilirmi .Birde son olrak annem toplu ödeme yaparak emekli olabilirmi bunun iiçin ne gibi şartlar gereklidir ? Yardımcı olurmusnuz. Şimdiden teşekkürler
-
Cevap: Emeklilik ödemesi
İyi günler sordğum sorulara bir cevap geledi ama ben yine birtane daha sormak istiyorum ayrıca sorudğum soularabir cevap gelirse cok mutluolucam.
Biz annemin emeklilik ödmesi için başvurduk ama annemlere internetten takip edin oradan sonuç bildirilicek demişler ama annemler bu işten pek analmadğı için bana sadece internetten bak dediler ama internetten nereye ve ne şekilde bakıcağmı bilmediğim için sgk nın sitesinde kaybolmuş durumdayım acaba sigorta ödemsinin onaylanıp onaylanmadğını nerden öğrene bilriz !!!