Kola firmasına dava açabilir miyim?
Avustralyadayim. Icmek icin kutu kola aldigimda epey bir miktarinin eksik oldugunu farkettim. Herhangi bir yerinde sizintisi var mi diye inceledim.Yoktu.Tarttim ve 115 ml. eksik oldugunu gordum. Kolayi acmadim. Uzerinde yazan miktarla icinde ki miktar hayli farkli.375 ml kutu kolanin icinde 260 ml cola var. Tuketici olarak yanlis bilgilendirildigimi ve haksiz kazanc saglandigini dusunuyorum. Odedigim fiyat uzerinde yazan miktar icindi. Elimde bu cola olduguna gore bir cok tuketici de bu durumda kalmistir. Ornek olmasi acisindan dava acabilir miyim?
Bilgi verirseniz sevinirim. Tesekkurler!
Cevap: Cola firmasina dava acabilir miyim?
Kolayı Avustralyada mı içtiniz ?
Su an Sydneydeyim.Avustralyada 6 aydir yasiyorum. Kolada tuhaf bir durum oldugunu anlayinca kapagini acmadim. Kutu kola su an elimde, hic acilmamis vaziyette.. Unlu bir icecek firmasinin bir urunu. Dedigim gibi disinda 375 ml yaziyor ama kutuyu tarttigimda 260 ml cikiyor. Ne onerirsiniz ?
Sanırım avustralyada satın aldığınız bir koladan bahsediyorsunuz. Bu durumda taleplerinizi bulunduğunuz ülkenin yasalarına göre bulunmanız icap eder ki ne yapacağınız hususunda bilgi verebilecek Avustralya hukukunu bilen hukukçuyu bu sitede biraz zor bulursunuz.
Evet, kola burada imal edilmis. Burada bugun bir Turk avukatla gorustum.Ilgilenmek istemedi. Ayakustu dinleyip iyi gunler diledi. Ugradigin bir zarar yok ki. En fazla sana yeni urun yollarlar, hic ugrasma dedi. Bu durum biraz garip geldi. O zaman bu firma yanlis bilgilendirme yaptigi icin tuketici olarak bizi kandirmis olmuyor mu? Benim elimde bir tane olduguna gore demek ki denetimlerinden gecmeyi basarmis. O zaman disarda benzer kolalarda olabilir.Yani sirf ben degil diger tuketicilerde yaniltilmis olmuyor mu? Ilgilenip cevap verme nezaketini gosterdiginiz icin tesekkur ederim.