Telekom bayinde maaşımı alamadım
ben üniversite öğrencisiyim bulunduğum şehirde telekom bayiinde ttnet hizmetleri satışı yapan part time bir işe girdim sabit maaş ve prim olarak anlaşmıştık 1 ay çalıştıktan sonra saha ekibini dağıtıyoruz ödemelerinizi ileribir tarihte alacaksınız dediler benim içeride 1000 tl yakın param olmasına rağmen tek bir kuruş ödeme yapmadılar.sebep ise siz bizim taşeronumuzun çalışanıydınız biz ona gerekli ödemeyi yaptık o size yapmadıysa bizim sorunumuz değil dediler.taşeron olarak çalıştıkları kişide aksaklığın bayiden kaynaklı olduğunu dile getirip sürümcemede bırakıyor.ödeme tarihlerinin üzerinden neredeyse 2 ay geçecek.sürekli oyalama içerisindeyiz.elimde o ay içerisinde yapmış olduğum işlemler ve alacağıma dair bir kağıt var ama elimdeki kağıtta bir imza yok nasıl bir yol izleyebilirim.yardımcı olursanız seviniriim yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Cevap: Telekom bayinde maaşımı alamadım
ikisine birden alacak davası açın yada haciz yoluyla alacaklarınızı alın. iki kurumda suçlu olduğu için ikisine dava açabilirsiniz.
Sahte kimlikle 11 kişiyi dolandırdı
Giriş tarihi : 26.09.2010, Pazar 19:27 Güncelleme : 19:27
FATİH ŞENDİL (HABER MERKEZİ)
İzmir'de ADSL (bir çeşit kablolu internet hizmeti) sağlayan firmada çalışan bir kişi, hizmet verdiği müşterilerin kimlik bilgilerini kullanarak, 11 adet bilgisayar satın aldığı iddiasıyla gözaltına alındı. 2 ay önce Bayraklı Sevgi yolunda Y.Y'e ait ADSL satış ve tarife değişikliği yapan firmada çalışan sabıkasız Özkan Y. (29) müşterilere ait kimlik bilgilerini gizlice elde etti. Özkan Y, daha sonra Türk Telekom'un düzenlediği bilgisayar kampanyasına her müşteri için ayrı ayrı müracat etti. 11 kişi adına müracat eden Ö.Y. bilgisayarları alarak düşük fiyata başkalarına sattı. Evlerinde ADSL kullanan vatandaşlar, faturalarında bilgisayar taksitlerini görünce şok oldu. İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na giden mağdur vatandaşlar işyeri hakkında şikayetçi oldu. Polis, yaptığı araştırmada dolandırıcılığı işyerinde çalışan Ö.Y'nin yaptığını belirledi. Evinde gözaltına alınan ve 2 adet bilgisayar bulunan Özkan Y. maddi sıkıntı çektiği için dolandırıcılık olayını yaptığını söyledi.
Bu kişi dolandırıcılık suçundan şuan gözaltına alınmış yeni okudum söz konusu olan bayiiye alacak davası acarsam sonuc elde edebilirim sanırım
evet çünki onların sorumluluğu altında çalışıyordunuz.