Cevap: Sebepsiz terk velayet
Öncelikle üstün bir kişiliğe sahip olup her koşulda kendi insanlığınızı koruduğunuz için sizi tebrik ve taktir ediyorum.
Bence eşinize eve dön çağrısı yapın. Bu konuyu araştırmışsınız. Bu çağrıya gelip daha sonra tekrar giderse işiniz kolay. Ama uygulamada çokça işe yarayan bir formül, henüz dava açmadığınız için eşinizin sizinle nişanlıyken daha boşanmamış olduğunu ve evliyken evli olduğu eşine sadakatsiz davranabilecek kadar da hayasız hareket edebilecek potansiyele sahip olduğunu hakime anlatabilmek için. Bu nişanlı meselesini ya telefon mesajlarıyla ya gizli konuşma kayıtlarıyla bir şekilde delil haline getirin. Kızınızın velayetini alabilmek için şu an tek çıkış noktanız bu. Ayrıca uygulamada genelde 7 yaşına kadar velayet anneye bırakılır. Bu durumu şimdiden kabullenmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Eve dön çağrısı konusunu destekleme sebebim de burada zaten. Eşinizin sizinle boşandıktan sonra -başı boş- kalmasından duyduğunuz endişe ve onun -dost- tutmasından ve kızınızın açıkta kalmasından doğan çekincenizi anlıyorum. Ama eşiniz arada sırada evinize gelirse, arada sırada da giderse yine az da olsa kızınıza yakın olursunuz. Ve olası bir eşinizin sizi aldatmasında kızınızın velayetini alabilirsiniz. Aksi halde hem siz boşanırsınız hem de kızınız ile olan bağınız kopar. Annesinin istediği şekilde kopuk bir çocukluk hayatına sahip olur zaten bu da sizin endişeniz.
Bu konuda gerçekten iyi bir avukata danışmanızı da tavsiye ederim.
Ayrıca en son olayda olduğu gibi eşinizin pişman olup eve gelme durumlarında ortada pek fazla taşınabilir eşya bırakmamaya özen gösteriniz. Hatta bir gün eve geldiğinizde evi bomboş bulursanız şaşırmayınız. Bu konularda dikkatli olmanızı naçizane istirham ederim. Bir de eşinize gerekirse tazminat veririm gibisinden zaafiyet göstermekten ziyade yukarıda bahsettiğim delilleri elde ettikten sonra zaten eşiniz eli mahkum olarak dediğinizi yapacaktır. Taviz tavizi doğurur ve bu koşullar altında eşinizi şımartmak ve yuvadan uzaklaştırmaktan başka bir şeye yaramaz. Bunları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Şu anki gayeniz, önce nişanlılık dönemindeki evlilik durumunu daha sonra varsa şu an bir başkasıyla ilişkisini delillerle ispatlayabilmek olmalıdır. Aksi halde velayeti almanız maalesef çok zor şu an için.
Cevap: Sebepsiz terk velayet
öncelikle yardımcı oldugunuz ıcın cok tesekkur ederım.esım son ıletımden sonra dava actı ve hem kızımın velayetını hem 1er mılyar nafaka hemde 60mılyar tazmınat ıstemıs yazdıgı dılekce ıse tamamen yalan ve celıskı dolu ıdı bende yazdıklarının uzerınden tutarsızlıgı ve yalan soyledıgını anlatan bır dılekce vererek bıktırma yontemını secerek ben esımın sucluluguna ınansamda kızım ıcın aılem ıcın bosanmak ıstemıyorum dedım dava gununu beklerken bırgun kala cıktı esım evıne gerı dondu davayada gırmedık (bır gun kaldıgı ve esım yanımda oldugu ıcın ne yapmam gerektıgı konusunda arastırmada yapamadım)ve tamda tahömın ettıgım gıbı esım yıne huzursuzluk ve kavga bahanelerıne basladı yıne terk ettı ama ıkıncı gun gerı geldı sımdı sormak ıstedıgım ben artık bu evlılıgın yurumeyecegını kesın bılıyorum ancak kızım buyuyupte velayetını almam konusunda elım guclenene kadar enazından kızımla beraber olmak ıcın bu duruma katlanıyorum ama azonce arastırdım kı mahkemeye gıtmedıgımız ıcın esımde feragat ettıgıne daır bır belge vermedıgı ıcın (ve artık vermezde) dava beklemeye sonrada gorulmemıs durumuna dusecekmıs bu durumdada kafası estıgı anda yıne aynı bahane ve sebeble dava acabılecekmıs (anladıgım bu)buda mahkeme esnasında ben denedım cabaladım sans verdım olmadı kozu ve ınandırıcılıgı verecektır kı esımde bunu hıc kacırmaz
sormak ıstedıgım anladıgım sonuc dogrumudur bu durumda ne yapabılırım yada bu duruma dusmemek ıcın yapabıleceklerım nelerdır (esım asla feragat dılekcesı vermez bende teklıf etmek ıstemıyorum yada bu dava konusunda onu hıc dusundurmeden hareket etmek ıstıyorum) ılgınız ıcın tesekkur ederım