-
Tazminat
Merhaba Arkadaşlar ;
07.04.2008 - 01.05.2010 tarihleri arasında Bir şirkette elektrik teknisyeni olarak çalıştım. Normal şartlarda 07.04.2010 tarihinde sözleşmenin bitmesi gerekiyordu fakat şirketimiz yüklenici firma olarak çalıştığından diğer işveren şirket tarafından süre yaklaşık 1 ay kadar uzatıldı ve 01.05.2010 tarihinde yeni bir sözleşme imzalandı bu sözleşme bitmeden 31.08.2010 tarihinde kendi isteğimle dilekçemi vererek işten ayrıldım. Fakat kafama takılan bir kaç soru var
1-) 07.04.2010 - 01.05.2010 döneminde çalıştığımdan dolayı şirketten tazminat talep edebilirmiyim ?
2-) Elektrik teknisyenlerinin yüksek gerilimde çalışabilmesi için EKAT BELGESİ adı verilen (Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde Çalışma Yetki Belgesi) bir belge almaları mecburidir. Bu belgeyi şirket bizi işe aldıktan sonra kendisi İZMİR Işıklar Eğitim Merkezine Göndererek Aldırdı ve bu belgenin ücretini 2 yıl boyunca maaşımızdan keserek aldı. Belgeyi 3 sefer telefon yolu ile 1 sefer de yüz yüze belgeyi istedim ama senin belgenin benimle bir ilgisi yok yanıtını aldım.
Bu belgeyi ve tazminat hakkım var ise alabilmem için ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirmisiniz?
İyi Günler...