Site yönetiminin aldığı avans yasal mı ?
Merhabalar,
Gölcük/Kocaeli'nde TOKI tarafından yapılan dairlerden satın aldım.Geçen gün teslimi yapıldı.Ancak TOKI ile yaptığım sözleşmede yazmamasına rağmen site yönetimi aylık 40 TL ödeme haricinde 350 TL avans istiyor.Nerede kullanılacak bu para diyorum doğru düzgün bir cevap yok.
Bununla ilgili site yönetimi tarafından verilmiş bir kağıt var.Özetle "sözleşmede yazıyor , ayrıca 634 sayılı kat mülkiyeti kanunu bana sizden para isteme yetkisi veriyor" diyor.
Tekrar madde madde inceledim sözleşmeyi.Şöyle yazmış ;
"ALICI, yönetim planı ve KMK'da öngörülen ortak giderlerden işbu sözleşmeye konu bağımsız bölüme (GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları , alandaki ortak ve tesislere ilişkin gider payı ile birlikte anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarının bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay ilgili yönetime ödemeyi kabul eder"
Kast edilen aylık aidat sanıyorum , ilgili yönetim gerekli görürse avans talep eder gibi birşey dememiş.
Sizce alınan 350 TL avans yasal mı ? Değilse ne gibi bir yasal işlem yapabilirim ?
Teşekkür ederim , iyi çalışmalar.
Cevap: Site yönetiminin aldığı avans yasal mı ?
Aslında tapu alırken imza atarken Yönetim planını da imzalamış oluyorsunuz ve o yönetim planı siz ve sizden sonra olabilecek tüm kat maliklerini bağlayan bir sözleşme. Bu durumda yönetim planı yetki vermişse yapılan işlem doğrudur. Haksız yönetime karşı haklarınız dava açmak veya genel kurul toplantısında hesap sormaktır.
Cevap: Site yönetiminin aldığı avans yasal mı ?
Hocam tapu almadık.Tapu TOKI adına , 10 sene sonra borç bittiğinde verilecek.
Bu yönetim atıyorum 1 ay sonra filanca iş için 1.000 tl istedi , vermek durumundayız.Doğru mu anladım ?
350 Tl için herhangi bir toplantı yapılmadı , hep birlikte alınan bir karar değil.Ve kullanılacak yer içinde net birşey söylenmedi.