-
Miras
Merhabalar
aşagıdaki sorulara kısa sürede cevap verebilirseniz sevinirim.
İki gün önce telefon ile bir avukat aradı,03aralık2005 tarihinde babam ölmüş...Böyle başladım çünki ben 2 yaşında iken annem ile babam resmen ayrılmışlar ve biz iki kardeşiz (benim küçüğüm kız ). avukatın söylediğine göre babam daha sonra bir evlilik daha yapmış .bu evlilikten de 3 kız çocuğu olmuş ve de resmen boşanmışlar...yani babam dul olarak ölmüş..bu durumda toplam 5 kardeşiz.Ben evliyim,kızlardan 3,ü
dul 1,i evli...avukat başka mirascı yok diyor ve üvey anneden olan 3 kız
kardeşimi uzun yıllar tanıyormuş..
avukatın dediğine göre Antalya.da bir ev ve Eskişehir.de bir ev ile vakıflar bankasında 25-30 milyar para varmış, borç şimdilik görülmüyormuş...diger kardeşler herşeyi satım paylaşalim istiyorlarmış..
1-veraset ilamı nasıl cıkarılacak ?
2-onları tanıyan bu avukata vekalet vermen sakıncalı olurmu,yani birseyler saklıyabilirlermi ?
3-satış işlemi gercekleştirilecekse bu nasıl yapılmalı ve pay edilmelidir ?
4-tüm bu işler için avukatlık üçreti nedir..yada ne olabilir ?
Ben 1945 doğumluyum,kızla sırası ile 1947--1956--1961--1963 doğumlular..
teşekkürler
-
1. Veraset ilamını mirasçılardan biri ya da hepsi Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yazacağı bir dilekçe ile başvurarak alabilir.
2. Vekaletname vermeden önce yapılacak işlem ve vekaletnamenin hangi yetkileri kapsayacağı hakkında ayrıntılı bilgi alıp buna göre hareket ederseniz endişelenmenizi gerektiricek bir durum söz konusu olmayacaktır.
3. Aranızda anlaşamazsanız, ortaklık mahkeme kanalıyla mümkünse aynen değilse satış suretiyle giderilecektir. Her iki durumda da tüm kardeşler eşit pay alacaklardır.
4. Bu maddeyi görüşeceğiniz avukata sorunuz.
-
Sayın Dilek Kuzulu Yüksel
cevabınız için teşekkür ederim..