Üniversite Yönetmeliği Değişti
Merhaba
ben bir üniversitede (okuldan ceza almamak için ismini yazmak istemedim) 4. sınıfa geçtim. bu sene üniversitemiz avrupa ile akredite aldı ve yönetmelik değişti. bu değişim az da olsa bu sene 4. sınıfa geçen bizleri de etkiledi, şöyle ki:
Mezun olabilmek için 240 ECTS kredisi zorunlu tutuldu. fakat 4. sınıfa geçmiş olmamıza ve yükümlü olduğumuz bütün dersleri almış olamamıza rağmen bu sene 240 ECTS kredisini tutturamıyoruz ve haliyle en az bir dönem daha okulu uzatmamız gerekiyor.
Sonuçta 4. sınıfa geçene kadar böyle bir sıkıntımız yoktu üstüne üstlük zorunlu tutulduğumuz bütün ders yükünü de aldık yani hiçbir dönemde hiçbir ders eksiğimiz yok fakat yine de krediyi tutturamıyoruz.
Bu durumu idari mahkemelere mi taşımalıyız? İzleyeceğimiz adımlar ne olmalı ve sonucun bizden yana olma olasılığı düşükmüdür?
Cevap: Üniversite Yönetmeliği Değişti
Bu konuyu tabiki idari mahkemeye taşıyabilirsiniz.
Yapmanız gereken yeni yönetmeliğin tarafınıza uygulanmaması için Yürütmeyi Durdurmalı dava açmak . Eğer vaktim var diyorsanız: İdareye dilekçe vererek yeni yönetmeliğin değil (gerekçeleriyle) eski yönetmeliğin tarafınıza uygulanmasını isteyin. Olumsuz cevap üzerine iki ay içinde idari mahkemede davanızı açın. Sonuçta elinizde olmadan (alttan hiçbir dersiniz olmamasına rağmen) mağdur oluyorsunuz. Eğer bu yeni yönetmelik 1.sınıftan itibaren uygulansaydı gerekli tedbiri alır, ona göre davranırdınız. Anlattıklarınıza göre kazanma ihtimaliniz yüksek. Fakat kimse davanın sonucunu bilemez.
Eğer bu dönem okulu bitiriyorsanız bence mahkemeleyle uğraşmayın. Zaten mahkeme sonucu çıkana kadar siz okulu bitirmiş olacaksınız.
Kolay Gelsin,
Özhan